Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Seminar 'De bodem de baas'


Datum:  dinsdag 27 februari 2018
Tijd: 9:30 - 14:45
Locatie: Golfpark Almkreek, Hoekje 7b, 4286 LN Almkerk

Op 27 februari 2018 organiseert Innogreen in samenwerking met Symbio UK een gratis seminar over het duurzaam en natuurlijk onderhoud van golfbanen.

Een gezonde bodem is hierbij leidend. Door op deze wijze naar de bodem en het gras te kijken en te werken met de producten die daar bij passen, vermindert de ziektedruk drastisch en wordt spuiten tot een minimum beperkt. Het aantal openstellingsdagen per jaar zal dan ook gaan toenemen.

Koploper

Chemievrij werken is met de Green Deal en het verbod op gewasbeschermingsmiddelen steeds belangrijker geworden. Gewasbeschermingsmiddelen worden minder gebruikt, en we zien steeds vaker een werkwijze waarbij preventie centraal staat. Op Engelse golfbanen is men hierin koploper. Innogreen heeft Kerr Hunter van de firma Symbio bereid gevonden hierover een uitgebreid seminar te verzorgen in Nederland. Hoe werkt chemiebrij beheer, waar moet je op letten, welke producten gebruik je, en wat zijn de kosten?

Oplossingen

Het seminar zal greenkeepers helpen begrijpen hoe zij de speeloppervlakten kunnen verbeteren door de wortelzone-biologie te verbeteren. Verder wordt besproken hoe je als greenkeeper de meest urgente problemen met het beheer van grasvelden op kunt lossen. Hierdoor kunnen de speelomstandigheden worden verbeterd en besparingen worden bereikt.

Aanmelden
Het seminar vindt plaats op Golfpark Almkreek en is gratis te bezoeken. Het seminar is Engelstalig. Meer informatie over het programma is hier te vinden. Aanmelden kan via deze link. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.


nieuw event opgeven

VACATURES
GREENFORUM