Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Greenengineers
Kauwenhoven 76a
6741 PW Lunteren
Nederland

Tel: 0318 654 124 / 06 579 993 91
E-mail: info@greenengineers.nl

BTW: NL 8202.41.258.B01
KvK: 09 19 03 27

www.greenengineers.nl
LANDELIJKE ADVIESBUREAU VOOR DE GROENE BUITENRUIMTE “Expertise van plan tot praktijk”
Greenengineers BV is een adviesbureau dat in 2009 is gestart onder de naam Cicom Sport & Groen BV. In oktober 2013 heeft een samenvoeging plaats gevonden met Greenengineers VOF. Vervolgens heeft het bureau een naamswijziging ondergaan en heet nu Greenengineers BV. We opereren landelijk en hebben expertise in aanleg, beheer en onderhoud van de groene buitenruimte. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk gemeentes, woningcorporaties, projectontwikkelaars en aannemers, die we op cultuurtechnisch gebied ondersteunen met planvorming (beleid & beheer), bestekvoorbereiding, aanbestedingen en directievoering & toezicht. Dit doen we voor o.a. sportcomplexen, speelvoorzieningen, begraafplaatsen en openbaar groen. ** Met onze adviezen en interactieve planvorming vormen we de verbindende schakel tussen politici, beleidsmakers, gebruikers van de openbare ruimte en aannemers **

** Greenengineers maakt werkbare bestekken en marktconforme directieramingen waarbij de kans op meerwerk tot het minimum beperkt blijft **

** Aanbesteden is complexer dan ooit. U moet rekening houden met duizenden een regels en procedures. Terwijl u gewoon zo snel mogelijk in zee wilt met de juiste partij **
CONTACTPERSONEN
Eric Pladdet
Senior adviseur
06 579 993 91
eric@greenengineers.nl
Henk van Veldhuizen
Senior adviseur
06 836 960 35
henk@greenengineers.nl
Gerrit Wanner
Senior adviseur
06 836 959 84
gerrit@greenengineers.nl
Marit Benning
Adviseur
06 127 611 22
marit@greenengineers.nl
Leroy Verhagen
Adviseur
06 303 105 02
leroy@greenengineers.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Kunstgras uitgerold in Scherpenzeel
De gemeente Scherpenzeel is met SV Valleivogels gestart met de uitrol van een nieuwe kunstgrasmat. De voorbereiding van de uitrol van het veld bedroeg slechts een maand.
Lees meer
Versterking voor Greenengineers
Per 1 februari heeft Greenengineers versterking in de vorm van Bjorn Nijhuis. Nijhuis gaat bij Greenengineers aan de slag als senior adviseur.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
Asten en Someren kiezen integrale benadering met de Weedsteam
De Weedsteam is lastig in een ‘voorgeschreven indeling’ te plaatsen; het is geen heet water, geen hete lucht en geen uv-brander, maar eerder een ‘allegaartje’ van deze technieken. Theo van Eijden (Jean Heybroek) vertelt hoe het werkt.
Lees meer
Bomenplan parkzones Huissen
De parken in de wijk Zilverkamp zijn volwassen groenzones die op verschillende plekken tussen de typische jaren ’70 woningen liggen, de zogenaamde “groene longen” van de wijk.
Lees meer
'Onze verwachting is dat de markt onder druk staat'
Stad+Groen vroeg enkele partijen uit de markt naar hun reactie op het verbod van chemie op verhardingen. Deel 3: reacties van onder meer aannemers en adviesbureaus.
Lees meer
Masterbestek kunstgras: goed idee of dood in de pot voor het kunstgras?
In 2013 heeft Hypercube een tender opgezet voor een zestal clubs in de Jupiler league om gezamenlijk kunstgras in te kopen tegen gunstige voorwaarden.
Lees meer
GIP: Green Industry Profile
GIP (Green Industry Profile) is het meest complete, groene brancheregister en geeft een overzicht van leveranciers van producten en diensten voor de Groene sector in de breedste zin van het woord.
Lees meer
Engineering renovatie kunstgrasvoetbalvelden in Ede door Greenengineers
In opdracht van de gemeente Ede heeft het adviesbureau Greenengineers BV uit Lunteren de engineering en aanbesteding verzorgd ten behoeve van de vervanging van twee kunstgrasmatten in de gemeente Ede.
Lees meer
Eric Pladdet, Greenengineers: Nog de nodige terughoudendheid voor het toepassen van duurzaam onkruidbeheer
Drie adviesbureaus, Alles over Groenbeheer, Ecoconsult en Greenengineers hebben de krachten gebundeld voor een symposium over duurzaam onkruidbeheer.
Lees meer
1 | 2
Geintegreerd beheer nog ver weg
Als het op onkruidbestrijding op verhardingen aankomt, bestaat de zaligmakende techniek niet. Misschien zit de crux hem juist wel in de combinatie van technieken. In Brugge probeert men sinds een paar jaar zelfs meerdere technieken in één werkgang te combineren.
Vegen is het nieuwe onkruid bestrijden
En het nieuwe codewoord is vegen, vegen en nog eens vegen. In Duitsland doen ze het al met veel succes en die trend komt nu overwaaien naar Nederland. Stad+Groen sprak een aantal zelfverklaarde veegfans.
Snel schakelen door één dienst met meerdere gezichten
Een schone openbare ruimte staat en valt met twee activiteiten: veegbeheer en onkruidverwijdering. Hoewel deze werkzaamheden niet zelden in elkaar overlopen, vindt de uitvoering meestal door verschillende diensten plaats.
De bonden hebben de macht. Het wordt tijd dat ze die gebruiken!
In de vorige uitgave introduceerde vakblad Fieldmanager het thema voor de komende editie van het Nationaal Sportvelden Congres op 1 december. De crux: laten we allemaal onze handtekening zetten onder een beknopt aantal simpele spelregels waarmee we het niveau van de sector opkrikken.
Niks boven bomen
Ook in deze uitgave van Boomzorg staat weer een forse opsomming van groene projecten met daarin aandacht voor bomen in de openbare ruimte.
Een passende mat
Wees nuchter en realistisch en bedenk waar uw club staat
Hockeyclub Zevenbergen switcht naar semiwaterveld en bij nader inzicht toch naar water
Het is een scenario dat veel hockeyclubs bekend in de oren zal klinken: je hebt de beschikking over een oud en versleten zandveld dat op de nominatie staat om vervangen te worden. Welk type veld kies je dan en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Hockeyclub Zevenbergen heeft deze exercitie zojuist achter de rug.
Branche pakt vraagstuk microplastics op
Voetbalvelden van kunstgras verspreiden jaarlijks een miljoen kilo kunststof in het milieu en niemand bekommert zich over deze enorme berg microplastics. Een artikel met deze strekking in de Volkskrant leidde in februari van dit jaar tot vragen op landelijk en lokaal niveau van de politiek. De branche richt nu een werkgroep op om een antwoord op deze vragen te krijgen.
1 | 2
FOTOREPORTAGE