Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wat zijn de voordelen van harde greens?

maandag 6 februari 2017

Golfbaan Bentwoud
Bij Golfbaan Bentwoud in Benthuizen horen ze regelmatig dat de greens nogal hard zijn. Greenkeeper Kees IJsselstein legt op de website van de baan uit hoe dat komt.

'De greens op Bentwoud zijn ingezaaid met een mengsel van roodzwenk en struisgras. Dat zijn fijnbladige grassen die zorgen voor een mooi strak putting oppervlak. Maar diezelfde grassen zorgen ook voor stevige harde greens zoals je ze op veel linksbanen ziet, ook wel fast and firm genoemd.'

Geen bestrijdingsmiddelen nodig
'Het is van groot belang om die grassen te behouden', vindt IJsselstein. 'De grassen zorgen er namelijk voor dat er het hele jaar een baan van goede kwaliteit ligt die goed bespeelbaar is, uitgezonderd van vorst en sneeuw natuurlijk. Bovendien is er een lage behoefte van kunstmest en water en is de grond niet ziektegevoelig, waardoor er dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen gemaakt hoeft te worden. Zachte greens bestaan meestal volledig uit straatgras, wat die eigenschappen niet heeft, maar zich wel als eerste vestigt op elk open of beschadigd plekje. Ook daarom is het repareren van pitchmarks zo belangrijk', concludeert IJsselstein.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM