Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

De Haagsche is eerste 'Champion of the Green' in Europa

woensdag 8 februari 2017

De Golf Environment Organization (GEO) begint deze maand met een nieuwe verkiezing: Champion of the Green. De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is de eerste die er met deze eer vandoor gaat.

Iedere maand wordt het werk van een club, toernooi of federatie die zich inzet voor het behoud van de natuur beloont met deze verkiezing. De Haagsche ontving in 2010 het eerste GEO-certificaat en heeft deze ook altijd behouden. Bovendien maakt de club gebruik van het Oncourse-programma voor duurzaam golf.

Veel flora en fauna
De Haagsche, de oudste golfclub van Nederland, is een linkscourse van 18 holes. Het terrein omvat zestig hectare en is gelegen in de duinen, vlakbij het Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide. Die verzameling landschappen zorgt er voor dat de club veel flora en fauna huisvest; iets wat de greenkeepers koste wat kost willen behouden. In een verklaring laat de club weten er trots op te zijn dat het een veilig thuis kan bieden voor wilde dieren. De interactie met het wild is één van de kernpunten van de baan.

Bron: Golf Environment Organization

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM