Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

VGR Groep belucht fairways en driving range Eindhovensche Golf

vrijdag 10 februari 2017

VGR Groep voert deze week werkzaamheden uit bij de Eindhovensche Golf. VGR Dienstverlening is met Ton Heestermans en Rick de Groot aan het werk om de fairways en de driving range te beluchten.

Waarom beluchten? De greens dienen ieder jaar een aantal keer belucht te worden. Soms met massieve of vaste pennen, terwijl andere keren holle pennen gebruikt worden. Het beluchten heeft als gevolg dat er meer lucht in de grond komt, waardoor een betere beworteling en beter bodemleven mogelijk is. Bovendien is er beter watertransport mogelijk naar beneden, en zorgt beluchting er voor dat de viltlaag verminderd wordt. Deze viltlaag zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof naar beneden de grond in kan en werkt daarnaast als een soort spons die water vasthoudt.

Voor het beluchten van golfbanen gebruikt VGR Groep ook vaak een eigen machine: de VGR Topchanger. Bij VGR komt het motto 'De bodem als basis' overal in terug. Alles draait bij het bedrijf om het oplossen van, verzorgen van en hulp bieden bij de bodem voor zowel sportaccomodaties als gemeenten.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM