Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golf Alliantie roept golfbaanbeheerders op tot invullen Green Deal enquête

donderdag 16 februari 2017

De Golf Alliantie, NVG, NGF en NGA roept golfbaanbeheerders op om voor 1 maart mee te werken aan de officiële Green Deal enquête Monitoring Gewasbescherming. De enquête is verstuurd namens het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Het gaat daarbij om de registratie van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen over de jaren 2015 en 2016. Het bijhouden van gebruiksgegevens is voor beheerders van golfbanen al een wettelijke plicht. De Golf Alliantie verwacht dan ook dat alle golfbaanbeheerders aan de monitoring zullen deelnemen.

Het is voor de golfsector van belang om een representatief beeld te krijgen van het gebruik van pesticiden. De monitoring is een belangrijk onderdeel van de afspraak die de golfsector in het kader van de Green Deal Sportvelden met de overheid heeft gemaakt.

Aan de hand van de monitoringsresultaten zal de komende jaren moeten blijken in hoeverre de sector in staat is om het pesticidengebruik af te bouwen.

De Green Deal Sportvelden geeft de sportveldensector uitstel tot 2021 in verband met het komende verbod op het gebruik van pesticiden, dat in november ingaat. Ook de sportveldbeheerders hebben inmiddels de enquête ontvangen.

Indien u als beheerder van een golfbaan geen verzoek heeft ontvangen dan kunt u dit melden bij greendeal@gebruiksmonitor-gewasbescherming.nl.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM