Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfbaan Weleveld failliet

donderdag 11 mei 2017

Het was een ambitieus plan: midden in crisistijd een nieuwe golfbaan aanleggen. Of het die start in recessie is geweest die Golfbaan Weleveld de das om heeft gedaan, is gissen. Wel is zeker dat het doek is gevallen voor de Zenderse baan.

Amper drie jaar na aanleg is Golfbaan Weleveld op 10 mei door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. Het faillissement werd aangevraagd door Bé Wes, voorzitter van de baan. In een verklaring op de eigen website laat de baan weten dat te weinig leden en zodoende te weinig inkomsten de aanleiding vormden voor het faillissement. Met zijn ligging moest Golfbaan Weleveld opboksen tegen gevestigde namen in de directe omgeving, waaronder de Twentsche Golfclub en De Lage Mors.

De eerste plannen voor de aanleg van de golfbaan ontstonden al in 1990 bij de eigenaar van Landgoed Weleveld. In 2014 werd gestart met de aanleg van de 9 holes-baan. Financiering kwam tot stand met hulp van gemeente Borne en Stichting Waarborgfonds Sport. Op de regionale nieuwssite Borneboeit.nl zegt wethouder Herman Mulde dat er al geruime tijd gesprekken lopen om te kijken of de golfbaan open kan blijven.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM