Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuw concept moet sneller leiden naar GEO-certificaat

maandag 15 mei 2017

De Enk Groen & Golf start in samenwerking met NLadviseurs een concept waarbij golfbanen uit dezelfde regio de inspanningen en kosten verdelen. Bedoeling hiervan is van elkaars expertise en inzet te profiteren, waardoor het GEO-certificaat eerder binnen handbereik is.

Met een GEO-certificaat laten golfbanen zien dat zij en waarde hechten en aandacht besteden aan kwaliteitsborging, kostenbesparing en vermindering van milieubelasting. Daarmee lopen ze vooruit op de Green Deal. Volgens De Enk vraagt het traject naar het behalen van het GEO-certificaat nogal wat inspanning en biedt dit concept een efficiƫnte oplossing die het proces aanzienlijk versnelt.

Bundelen praktische oplossingen
Doel van deze opzet is dat golfbanen uit dezelfde regio hun praktische oplossingen bundelen. NLadviseurs zorgt daarbij voor een goede begeleiding en de projectleiders van de Enk Groen & Golf ondersteunen waar nodig in de uitvoering. Op deze manier willen de Enk Groen & Golf en NLadviseurs golfbaanbeheerders in Nederland een steuntje in de rug geven bij hun stappen naar een planmatiger, duurzamer beheer van hun golfbaan.

Regiobijeenkomsten
Voor dit gezamenlijke traject organiseert de Enk Groen & Golf in twee regio's verkenningsbijeenkomsten. Vertegenwoordigers van golfbanen uit die regio's zijn daarbij aanwezig om de mogelijkheden voor onderlinge samenwerking voor het behalen van een GEO-certificaat voor hun eigen golfbaan te bespreken. De eerste bijeenkomst, voor de regio Brabant, vindt plaats op donderdag 1 juni bij Golf & Countryclub de Tongelreep in Eindhoven. Op 2 juni is er een bijeenkomst voor de regio Gelderland bij Kasteel Engelenburg in Brummen.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM