Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gleneagles ondergaat grote renovatie: terug naar de roots

donderdag 15 juni 2017

Achttien maanden geleden ging op de Schotse golfbaan Gleneagles de eerste schop in de grond voor een grote renovatie. Inmiddels is de renovatie afgerond, en beschikt de baan onder meer over een nieuw drainagesysteem.

De Queen's course, één van de zes banen op het golfcomplex, kampte al decennia lang met problemen in de waterafvoer. Het nieuwe drainagesysteem, aangelegd bij de zestiende hole, is ontworpen om de speelomstandigheden te verbeteren. Het systeem zorgt voor een constant waterpeil en begeleidt afloopwater terug naar het natuurlijke reservoir in de bodem.

Klassieke look
Verder zijn maar liefst 89 bunkers onder handen genomen. De bunkers waren voorheen ontworpen om alleen in de zomers bespeeld te worden, maar kunnen na de renovatie het hele jaar mee. De Queen's Course ligt al sinds 1919 in Schotland. In de jaren tachtig onderging de baan op verzoek van spelers een grote transformatie, waardoor het karakter grotendeels verloren ging. De huidige veranderingen moeten de baan weer de klassieke 'look' uit de jaren '20 geven.

Meer fairways
Scott Fenwick, Golf Courses & Estate Manager bij Gleneagles: 'Met behulp van archieffoto's en het originele design van James Braid als leidraad, hebben we de meeste veranderingen weer teruggedraaid. Zo is het aantal fairways met ongeveer veertig procent toegenomen. Ook hebben we de Schotse heide weer herintroduceerd. Alles bij elkaar moeten deze wijzigingen tot een andere speelwijze voor golfers leidden, waardoor het een meer traditionele ervaring wordt.'

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM