Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfclub Amelisweerd schakelt universiteit in voor duurzaam beheer

donderdag 13 juli 2017

Amelisweerd
De Utrechtse golfclub Amelisweerd heeft de samenwerking gezocht met de Universiteit Utrecht om een impuls te geven aan duurzaam beheer op de golfbaan.

Een groep studenten heeft daarvoor het hele terrein doorgelicht op basis van de Geo-criteria. De beginsituatie is in kaart gebracht en vergeleken met omliggende banen. Alle bevindingen zijn verzameld en gepubliceerd in een milieu-adviesrapport. Met het rapport in handen kan de golfbaan verder werken aan het Geo-certificaat. Daar wil de golfclub een aantal acties voor uitvoeren.

Actuele oppervlaktes
NLadviseurs zal met gps de spelelementen inmeten, en met behulp van een luchtfoto de rest van de golfbaan in kaart brengen. De golfclub krijgt hiermee de beschikking over bijvoorbeeld actuele oppervlaktes die nodig zijn bij bemesting en onderhoud aan spelonderdelen. Ook is er gestart met een flora- en fauna inventarisatie. Een ecoloog van NLadviseurs brengt meerdere bezoeken aan de golfbaan, en maakt verslag van alle waargenomen (en met name beschermde en bijzondere) soorten in de baan. Op Amelisweerd is bijvoorbeeld een vuurlibel waargenomen, die nog niet veel voorkomt in Nederland.

Tot slot zal er samen met de golfclub worden nagedacht over een toekomstvisie waarin de kernwaarden van de golfbaan zijn vastgelegd, zodat de identiteit van de golfbaan behouden blijft en in de toekomst steeds verder versterkt kan worden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM