Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Eerste nieuwe golfbaan met Yellow Jacket Water Manager

donderdag 3 augustus 2017

Roodzwenkgras, acht dagen na inzaai
Vorige week besteedde dit vakblad al aandacht aan The Links Valley: een nieuwe 9-holes golfbaan die door SBA Golf en Groen wordt aangelegd bij Ermelo.

The Links Valley is de eerste nieuwe golfbaan waarbij op het graszaad de nieuwste innovatie van Barenbrug, Yellow Jacket Water Manager, is toegepast. Het resultaat was daarbij al snel zichtbaar: een egale opkomst en vestiging in korte tijd.

Geen stress meer
Yellow Jacket Water Manager is een graszaadverbeteraar die zorgt voor een goede vochthuishouding, met optimale kieming en vestiging als gevolg. Het vloeit bij bewatering uit in de bodem en hecht zich aan de zandkorrels. Zo vormt zich een Plant Survival Zone. Deze zone houdt niet alleen water vast, maar reguleert ook de vochthuishouding rond het zaadje.

Tijdens de vestigingsperiode krijgt een plantje met veel abiotische stress te maken. Deze stress wordt onder andere veroorzaakt door droogte, hitte, wind en zout en is voor jonge plantjes vaak dodelijk. Yellow Jacket Water Manager regelt de vochthuishouding en daardoor ook de temperatuur rond het plantje. Dat maakt een einde aan abiotische stress.
door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM