Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vos Ruinerwold Golf ontwikkelt eigen UV-machine

maandag 14 augustus 2017

In het belang van het terugdringen van schimmelgroei en andere ziektes op greens is Vos Ruinerwold Golf BV op zoek gegaan naar alternatieven. Het bedrijf heeft daarom een eigen UV-machine ontwikkeld.

Een werkbare en betaalbare machine met voldoende capaciteit die effectief werkt, dat was het doel bij de ontwikkeling van deze machine. 'De machine kan drie รก vier keer per week ingezet worden zonder dat dit al te veel extra tijd kost', aldus Albert Timmerman van Vos Ruinerwold Golf. Kostbare tijd voor de greenkeepers en de spelers op de golfbaan.

Capaciteit
Timmerman: 'We maken gebruik van Clean Light Amalgaan lampen van 150 watt. Met een continu vermogen van 2700 watt voor de achttien lampen, die een werkbreedte hebben van 4,50 meter, is de capaciteit ongeveer drie uur over achttien greens.' De lampen worden in drie groepen geschakeld en separaat gestart.

'De bij ons in onderhoud zijnde (Geo-gecertificeerde) banen vragen een meedenkende ondernemer die een positieve bijdrage levert aan het terugdringen van pesticiden. Daar hopen we met deze machine aan bij te dragen', aldus Timmerman.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM