Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aantal tekenbeten opvallend laag, maar risico neemt komende dagen toe

woensdag 23 augustus 2017

In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn op Tekenradar.nl 25 procent minder tekenbeten gemeld dan gemiddeld in de vier jaar ervoor. Waarschijnlijk komt dit door het droge voorjaar en de natte julimaand.

Het droge voorjaar heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het 'tekenseizoen' al met minder teken startte. Bij droge omstandigheden raken de beestjes namelijk sneller uitgedroogd.

Met name het lage aantal tekenbeten in juli is opvallend, meldt het platform. Door de vele regen in deze maand zijn mensen waarschijnlijk minder de natuur in gegaan. In juli werden 47 procent minder beten gemeld ten opzichte van het gemiddelde.

50.000 meldingen
Tekenradar.nl is het platform waar het voorkomen van teken gemonitord wordt en tekenbeten gemeld kunnen worden. Sinds de oprichting in 2012 door WUR en RIVM zijn 50 duizend beten gemeld. De 4800 meldingen in de eerste zeven maanden van dit jaar is het laagste aantal sinds de lancering van de website. Het aantal meldingen dat via het platform binnenkomt is overigens nog maar een fractie van het totaal aantal beten. Het RIVM schat dat op jaarbasis ruim 1 miljoen beten worden opgelopen.

Risico komende dagen groter
Tekenradar.nl wijst erop dat het risico op het oplopen van een beet de komende dagen weer toeneemt, door de toenemende temperaturen in combinatie met de vochtige natuur. Afhankelijk van de temperatuur kunnen teken tot ver in het najaar actief zijn.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM