Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

De Enk Groen & Golf gaat Golfbaan Het Rijk van Nijmegen onderhouden

dinsdag 29 augustus 2017

Na dertig jaar golfbaanonderhoud in eigen beheer heeft de directie van Golfbaan het Rijk van Nijmegen besloten het onderhoud over te dragen aan De Enk Groen & Golf. 'Een historische stap', aldus de betrokkenen.

De onderhoudsopdracht, die op 1 januari 2018 ingaat, houdt ook in dat de Enk de greenkeeping medewerkers en het machinepark van Het Rijk van Nijmegen overneemt. Een belangrijk argument voor de beslissing is de Greendeal. Met de overdracht verzekert Het Rijk van Nijmegen zich ook na 2020 van hoogwaardig onderhoud, het materieel en de specialistische kennis die daarbij horen.

Een klasse apart
Golfbaan Het Rijk van Nijmegen is de bakermat van Het Rijk Golfbanen, een onderneming met vier fraaie golfbanen in eigendom en exploitatie in verschillende delen van het land. De golfbaan startte in 1987 met de aanleg van 2 lussen van 9 holes. In 2007 werden de laatste 9 holes aangelegd en geopend door Robert Jan Derksen. Golfbaan Het Rijk van Nijmegen is in de golfwereld een klasse apart. De baan telt 45 holes; 27 aan de Groesbeekse kant van de baan en 18 aan de Nijmeegse. Oude bomenlanen en grote hoogteverschillen bepalen het karakter van de baan en geven een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland.

Met het oog op de toekomst
Eerder dit jaar gaf Golfbaan Het Rijk van Nunspeet het onderhoud al in opdracht bij de Enk Groen & Golf. Dat een half jaar later de directie van Het Rijk Golfbanen ook het onderhoud van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen aan de Enk gunt, is voor de Enk niet alleen een mooie uitbreiding van de golfactiviteiten, maar ook een blijk van vertrouwen. Hans Blaauw, Algemeen Directeur van Het Rijk Golfbanen, ziet in de Enk de juiste partner om ook na 2020 de golfbanen op een hoogwaardig niveau te onderhouden. 'Op het moment dat de huidige Greendeal afloopt is daar meer kennis voor nodig. Als individuele golfbaan is het niet eenvoudig om alle benodigde kennis en materieel in huis te hebben', zegt hij daarover.


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM