Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Oudste golftoernooi van Nederland van start in Twente

maandag 4 september 2017

Op 2 en 3 september ging het oudste golftoernooi van Nederland, de Twente Cup, weer van start. Een internationaal spelersveld van 90 golfprofessionals streed op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden weer om de eer, de prijzenpot en een ticket voor de KLM Open. Winnaar was Inder van Weerelt, die met zijn zege een wildcard voor de KLM Open won, die van 14 tot 17 september plaatsvindt.

Golfhappening
Voorafgaand aan de wedstrijd, op vrijdag 1 september, kwamen de sponsors samen voor de Pro-Am. Tijdens deze gezellige dag op de golfbaan speelden ze onder begeleiding van een van de golfprofs. Het was de opmaat voor een golfhappening die sinds 1929 op de Twentsche Golfclub georganiseerd wordt en die altijd veel bezoekers trekt. Van Weerelt loste met zijn zege de winnaar van vorig jaar af, David van den Dungen.

Hoger niveau
De golfbaan van de Twentsche Golfclub wordt onderhouden door De Enk Groen & Golf. Voor dit prestigieuze toernooi hadden hoofdgreenkeeper Remco Rupert en zijn team een extra inspanning geleverd om de baan naar een hoger niveau tillen. "We hebben extra mankracht en machines ingezet en de maaifrequentie opgevoerd", vertelt Remco. "Verder hebben we de greens bezand en geborsteld en net iets korter gemaaid dan normaal - op ongeveer 3 millimeter - om ervoor te zorgen dat de baan voldoet aan de hoge eisen die gelden voor dit soort proftoernooien." Het hele weekend stond er een team van 6 mensen klaar om de baan in perfecte conditie te houden. De maatregelen zorgden ervoor dat het golfspel nog verfijnder gespeeld kon worden.


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM