Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links

donderdag 2 november 2017

William Boogaarts op The Old Course
Op het Nationaal Golf & Groen Symposium op 7 december zal naast de Greenkeeper of the Year ook voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekend worden gemaakt. De prijs voor de winnaar: een stage op St Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen.

De award geeft jonge professionals de kans zich met een stage te verdiepen in het vak op een van de oudste en meest prestigieuze banen ter wereld. Het initiatief draait al jaren, maar dit jaar mogen voor het eerst kandidaten uit Nederland meedoen. In overleg met de NGA en in opdracht van Toro bracht Boogaarts, hoofdgreenkeeper van De Enk Groen & Golf, voormalig Greenkeeper of the Year en secretaris van de Pro Turf Care, vier weken door op vier van de banen van St Andrews Links en keek hij wat de aankomende Toro Greenkeeper Student of the Year te wachten staat.

Twee weken werkte Boogaarts mee op The Old Course, waar op dat moment voorbereidingen werden getroffen voor het Alfred Dunhill Links Championship. Een toptournooi om aan te mogen meewerken, aldus Boogaarts. 'We werkten in ochtend- en avondploegen. Van maandag tot en met woensdag werden voorbereidingswerkzaamheden getroffen. Van donderdag tot en met zondag waren de wedstrijddagen. In de ochtend maakten we de baan klaar, we aten wat, keken de wedstrijd, om vervolgens terug te komen en weer aan de slag te gaan.' Ook in de week na de wedstrijd lag het niveau ontzettend hoog, vertelt Boogaarts.

In de twee weken erna werkte hij op The New Course, The Jubilee Course en Castle Course. 'Wat opviel is dat je alle kansen krijgt om te leren en proberen als je daar om vraagt. Alle hoofdgreenkeepers nemen de tijd om het "hoe en wat" uit te leggen, helemaal als je interesse toont. De greenkeepers zitten daar zo vol passie en staan echt klaar om hun kennis te delen. Dat is ontzettend mooi om te zien.'

Het Nationaal Golf & Groen symposium vindt plaats op 7 december in Landgoed de Horst in Driebergen. De Greenkeeper of the Year 2018 bekendgemaakt en de Toro Greenkeeper Student of the Year worden bekendgemaakt na afloop van het reguliere programma.

Meer over Boogaarts' ervaring is te lezen in Greenkeeper 5. Overigens deelde winnaar Jarl Tranekaer Jorgensen eerder al zijn ervaring met Greenkeeper. Dat artikel vind je hier.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM