Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

FOTOREPORTAGE: Greenkeeper of the Year 2018

vrijdag 8 december 2017

Voor alweer een vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar is de winnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.

Gepassioneerd. Bevlogen. Leergierig. Toekomstgericht. Het waren slechts enkele kwaliteiten die tijdens Greenkeeper of the Year-verkiezing benoemd werden.

Ook dit jaar konden de genomineerden de nodige lovende woorden in hun zak steken. De vijfde editie van de award werd uitgereikt aansluitend op het Nationaal Golf & Groen Symposium en de uitreiking van de Toro Greenkeeper Student of the Year.

Genomineerd waren deze keer Jeroen van Eijk (Golfbaan Broekpolder), Patrick van den Beuken (SBA Golf & Groen, Golfbaan Welschap), Eric Wijnhoven (Golfbaan Geijsteren) en Arjen Westeneng (H4A, Golfbaan de Woeste Kop). Hoewel alle vier werden geprezen op dingen als inzet en vakkennis, kwamen voor elke kandidaat weer specifieke kwaliteiten naar voren.

De genomineerden vlak voor de bekendmaking
Juryoordeel
Tijd voor een paar punten uit het juryrapport. Kandidaat Patrick van den Beuken wordt door de jury omschreven als iemand die met beperkte middelen en mensen een uitzonderlijk goed niveau kan bereiken. Zodanig dat hij ook regelmatig wordt ingeschakeld voor advies en hulp op andere banen die SBA onderhoudt. Hij praktisch en hands on, met een toekomstgerichte aanpak.

Jeroen van Eijk kent zowel de baan als de club als zijn broekzak, aldus de jury. Hij is bevlogen, leidend in verbeteringsprojecten en renovaties op de baan. De kwaliteit van zijn greens staat op nummer één en Jeroen doet zijn best voor het terugdringen van het aantal bemestingsgiften en de hoeveelheid irrigatie. Hij heeft zeer warm contact met de leden van de club.

Eric Wijnhoven is een leergierige greenkeeper die zeer gedreven is om zijn baan op hoog niveau te brengen en houden, zo oordeelt de jury. Hij werkt regelmatig mee als vrijwilliger tijdens toernooien. Die ervaring sterkt hem als persoon en helpt zijn golfbaan naar een hoger niveau te tillen. Samen met de baancommissaris werkt Eric aan het realiseren van pesticidenvrij onderhoud met behoud van kwaliteit.

Arjen Westeneng
Arjen Westeneng werd door de jury getypeerd als enthousiast, open en innovatief. Hij is toegewijd, heeft een posititeve energie en is toekomstgericht. Hij weet het beheer op verantwoorde wijze terug te brengen tot de essentie van greenkeeping, waardoor met minimale input een kwalitatief hoogwaardige output wordt gerealiseerd. Als voorbeeld noemde de jury de omslag in grasbestand, de speelkwaliteit van de greens en de beperkte last van ziekten.

Als onderdeel van de beoordeling bezocht de jury ook de golfbanen. En hoewel zij er zich van bewust is dat het bezoek aan de golfbaan een momentopname is, liet ze tijdens de uitreiking niet onbenoemd dat de 'Arjens greens' er "uitmuntend" bijlagen.

Gemene deler
Alle kandidaten hebben zich goed ontwikkeld in de manier waarop zij de baan beheren, vindt de jury. Westeneng, maar ook de andere kandidaten werken volgens greenkeeping 'nieuwe stijl', met de nieuwste technieken en met de Green Deal als thema.

Arjen Westeneng mag zich als winnaar in het rijtje scharen van Koert Donkers, Kristian Summerfield, William Boogaarts en Vincent de Vries. De verkiezing werd wederom mogelijk gemaakt door de sponsors Toro, ICL Specialty Fertilizers en Bayer.

Namens Greenkeeper gefeliciteerd met de mooie titel, Arjen!

Hieronder een impressie van de avond. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Davy Driesen won de titel 'Toro Greenkeeper Student of the Year'

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM