Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Herinrichting Par 3/4 Golfbaan Bentwoud

woensdag 13 december 2017

Golfbaan Bentwoud, nabij Zoetermeer, beschikt over 27 holes championshipscourse en 9 holes par 3/4. Deze par 3/4 is een uitdagende 9 holes lus voor de startende en geoefende golfer. Al geruime tijd zijn er gesrpekken gevoerd door het management van Golfbaan Bentwoud met TenneT TSO, beheerder van het hoogspanningsnet en leverancier van elektriciteit, over het plaatsen van enorme hoogspanningsmasten op deze par 3/4.

Desondanks is het toch even schrikken als ze er ineens staan. Manager Peter Reyneveld heeft zich samen met de architect Michiel van de Vaart en adviseur Lambert Veenstra (VAG) gebogen over de ingrijpende consequenties van deze hoogspanningsmasten op de speelbeleving. Dit heeft geresulteerd in een ingenieus herinrichtingsplan waarin alle bestaande greens intact blijven maar teeboxen en fairways wijzigingen ondergaan. Ook de routing van hole 1 naar 9 verandert, maar blijft wel logisch en met minimale loopafstand van green naar de volgende tee. Aha de Man, onderhoudsaannemer op Golfbaan Bentwoud, voert de herinrichtingswerken uit.

Een bijkomend voordeel voor Golfbaan Bentwoud is dat na ingebruikname van dit nieuwe tracé de bestaande hoogspanningsleiding die over de wedstrijdbanen loopt verwijderd zal worden.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM