Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Onderzoek naar woningbouw op terrein golfbaan Purmerend

vrijdag 22 december 2017

Een impressie van woningbouw op de golfbaan
De eigenaar van golfbaan Purmerend, Burggolf Investments, onderzoekt samen met de gemeente Purmerend of op een deel van de golfbaan woningen gebouwd kunnen worden.

De golfbaan in Purmerend beschikt nu over 36 holes en behoort tot de grootsten van het land. Het gebruik van de golfbaan loopt echter terug. Burggolf wil de golfbaan gefaseerd verkleinen naar een golfbaan met 18 holes. Op het terrein dat dan niet meer in gebruik is als golfbaan, kunnen mogelijk zo'n 1.500 woningen gebouwd worden.

Groene omgeving
De gemeente bracht eerder in kaart welke plekken in Purmerend mogelijk geschikt zijn voor het bouwen van woningen. Eén van deze locaties is het terrein van de golfbaan aan de Westerweg. Wethouder Krieger: 'Als het haalbaar is om op een deel van de golfbaan woningen te bouwen, zien wij dit als grote kans. De behoefte aan extra woningen in Purmerend is groot. Op dit terrein is plek voor een groot aantal huur- en koopwoningen in een groene omgeving.'

Unieke kans
Burggolf heeft gebiedsontwikkelaar BPD gekozen als partij die een mogelijke herontwikkeling kan begeleiden. 'BPD heeft veel ervaring in Purmerend en omgeving bij het ontwikkelen van gebieden waarin de bestaande kwaliteiten van het gebied gebruikt worden bij de transformatie. Een unieke kans om deze mooie, maar nu nog voor het oog gesloten, locatie open te kunnen stellen voor Purmerend en haar inwoners', aldus Harm Janssen, directeur regio Noord-West bij BPD.

De gemeente gaat de komende tijd samen met Burggolf en BPD onderzoeken of woningbouw op een deel van het terrein van de golfbaan haalbaar is. Het onderzoek is medio 2018 afgerond.

Bron: gemeente Purmerend
door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM