Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vernieuwde versies Bigmow en Ballpicker in aantocht

dinsdag 19 december 2017

De Bigmow en de Ballpicker worden beide vernieuwd en gemoderniseerd. Grootste verschil is dat beide varianten meer gedigitaliseerd worden, wat extra gebruiksgemak moet opleveren.

Volgens Tiny Buijtels van Belrobotics gaat er onder andere een 'preventieve onderhoudsindicator' ervoor zorgen dat er bij een dreigende foutmelding direct de dealer daarvan in kennis wordt gesteld. 'Stel dat een onderdeel sneller slijt dan normaal gesproken het geval is. De fabrikant en de dealer zijn geautoriseerd om die meldingen via de app te ontvangen. Dan komt er bij de fabriek op de server een melding binnen. Dat geldt zowel voor onderhoudspakketten als voor de garantie. De dealer weet meteen welk onderdeel aan reparatie of vervanging toe is. Dan kunnen we eventueel direct nieuwe onderdelen bestellen en de garantie afwerken.'

Voordeel van digitalisering
Het voordeel van deze digitalisering is dat beide machines gebruiksvriendelijker worden. 'Ze zijn daarnaast met de app op afstand beter te besturen.' En dat is niet de enige verbetering: de vernieuwde Bigmow kan straks 24.000 vierkante meter maaien, in plaats van 20.000 vierkante meter. 'Ook zijn allebei de machines stiller geworden,' aldus Buijtels.

Tegelijk inzetbaar
De vernieuwde Ballpicker komt vanaf begin 2018 op de markt. De nieuwe 'Bigmow connected' is vanaf mei 2018 inzetbaar. Buijtels: 'Beide eco-vriendelijke machines zijn straks tegelijk inzetbaar op de driving range golfbaan.'

De combinatie Bigmow en Ballpicker onderhoudt al jaren het gras en verzamelt de ballen op een zo goed, veilig en zuinig mogelijke manier. De twee machines voeren hun taken automatisch uit, waardoor het personeel zijn tijd kan besteden aan andere, meer waardevolle activiteiten.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM