Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Veertig jaar golf op Papendal

maandag 8 januari 2018

Voorzitter Van de Akker presenteerde het logo
De Edese Golf Club Papendal is het achtste lustrumfeest begonnen: de club bestaat veertig jaar. Voorzitter Bert van de Akker presenteerde gisteren een speciaal jubileumlogo.

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat in het beekdal naast het nationaal sportcentrum Papendal een 9-holes golfbaan aangelegd werd, op grond van de gemeente Arnhem. Eind jaren zeventig werd de golfbaan met 9 holes uitgebreid tot 18 holes. Die liggen in een heuvelachtig landschap. Dankzij de zandgrond kan er in principe altijd worden gespeeld. Ook bij langdurige regenval die golfbanen op kleigrond dikwijls parten speelt.

Bekende driving range

Bijna 900 leden telt de Edese GC Papendal, die zich volgens voorzitter Van de Akker kenmerkt door 'gezelligheid en vriendschap'. Dankzij de directe nabijheid van sportcentrum Papendal wordt de baan in toenemende mate gebruikt door talenten van de Nederlandse Golffederatie. Daarbij speelt ook de driving range een belangrijke rol.

Het veertigjarig bestaan van de Edese GC Papendal wordt dit jaar met tal van activiteiten gevierd. Ook golfers die geen lid zijn van de vereniging worden hierbii betrokken. Het hoogtepunt moet een speciale feestweek worden tussen 16 en 23 juni. Leidraad hiervoor is de missie van de vereniging: betaalbaar golfen op een uitstekende baan in een vriendelijke en laagdrempelige sfeer.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM