Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Op een natuurlijke manier het groeiseizoen verlengen

vrijdag 16 februari 2018

Hoe krijg je 't gras van een eerste behandeling (1e foto) naar de situatie in foto 3? Het is een van de praktijkvoorbeelden waar Kerr Hunter 27 februari meer over vertelt (foto: Symbio)
Momenteel dalen temperaturen nog volop onder nul, maar voordat je het weet gaat de lente weer van start. Hoe kun je het groeiseizoen van het gras verlengen, zodat het in de lente volop groeit?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt Kerr Hunter van Symbio over de groeicyclus van gras en hoe je hier op in kunt spelen. 'How to extend the growing season and beat your neighbours to a great playing surface' is een van de lezingen van een symposium dat op 27 februari aanstaande wordt georganiseerd op Golfpark Almkreek te Almkerk. De dag wordt verzorgd door Innogreen in samenwerking met Kerr Hunter van Symbio, die speciaal voor het evenement naar Nederland toe komt.

Kerr Hunter
Duurzaam, natuurlijk onderhoud
Want chemievrij of -arm werken, daar is men op Engelse golfbanen koploper in. Hoe werkt het, waar op letten, welke producten, de ervaringen, wat zijn de kosten? In het seminar worden allerhande zaken besproken rond het duurzaam/natuurlijke onderhoud van golfbanen. Een gezonde bodem is hierbij leidend. Door op deze wijze naar de bodem en het gras te kijken en te werken met de producten die daar bij passen, vermindert de ziektedruk drastisch en wordt spuiten tot een minimum beperkt. Het aantal openstellingsdagen per jaar zal dan ook gaan toenemen.

Enkele concrete onderwerpen die aan bod komen: het belang van het bodemleven en hoe je deze verbetert, Symbio's technieken om goede microben aan de bodem toe te voegen en de vraag of intensief beluchten en topdressen wel nodig is.

Wetenschap én praktijk
Hunter studeerde aan het Myerscough College en deed onderzoek naar de toepassingen van mycorrhiza en zeolieten. Daarnaast was hij jarenlang golfbaanmanager. Dat maakt dat hij als geen ander wetenschappelijke inzichten kan vertalen in praktische toepassingen.

De dag is kosteloos bij te wonen. De voertaal is Engels. Meer informatie is te vinden via deze link.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM