Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

In Memoriam: Kees Beenackers, oprichter Golfbaan Princenbosch

donderdag 19 april 2018

De familie Beenackers in 2006 vlnr Richard, Helma, Kees en Erik Jan Beenackers
In het begin van de jaren negentig vormde Kees Beenackers zijn melkveebedrijf in Princenbosch bij Breda om in een golfbaan. Afgelopen week maakte zijn zonen Erik-Jan en Richard Beenackers bekend dat hun vader op 81-jarige leeftijd is overleden.

Kees Beenackers was een trendsetter die al in het begin van de golfhausse de lange termijn visie had om zijn boerenbedrijf om te bouwen tot een golfbaan.
Erik Jan Beenackers: 'Het idee kwam door een broer van mijn moeder die als kelner werkte op een golfbaan in Zuid Limburg dat eerst ook een boerenbedrijf was geweest.
Princenbosch is mede door de inzet van Kees Beenackers een van de meest succesvolle commerciële banen van Nederland en heeft op dit moment ongeveer 1500 leden. Dit succes is waarschijnlijk het best te verklaren door de Brabantse-familiaire gemoedelijkheid die Kees Beenackers uitstraalde. Princenbosch was en is een commerciële baan, maar is vooral ook een familie Beenackers baan. Een aardige illustratie daarvan is een interview dat Vakblad Greenkeeper in 2006 publiceerde met de familie Beenackers en dat hier te lezen is: VOLG DEZE LINK

door Hein van Iersel


REACTIES
Joost R | 24 april 2018 | 16:11
Kees was een bijzonder mens. Samen met Alan Rijks voerden wij de directie over de aanleg van de prachtige Princenbosch baan. Als opdrachtgever was Kees een mens om heel plezierig mee samen te werken. Een enorme kennis van de natuur, niet verwonderlijk als oudboer, maar ook een degelijke kennis van golf en alles wat daarbij hoort. Ik wens de familie heel veel sterkte bij het verlies van zo’n bijzonder mens. Joost.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM