Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Golfbaan Liemeer in actie voor de bij

donderdag 26 april 2018

Cees van de Noort en Fred Schröder van golfbaan Liemeer leggen hun bijvriendelijk beheer uit
Als nieuwe partner in het project 'Bee Deals' gaat golfbaan Liemeer actief een bijdrage leveren aan de leefomgeving van wilde bijen.

Op vrijdag 20 april kwamen de partners van project Bee Deals bijeen op de golfbaan Liemeer in Nieuwveen (Zuid-Holland). Liemeer is sinds kort aangesloten bij de Bee Deal Boskoop, vanuit de overtuiging dat ook een golfbaan een belangrijke bijdrage kan leveren aan de leefomgeving van wilde bijen.

Bijvriendelijke maatregelen
De Bee Deals-partners bekeken de bijvriendelijke maatregelen op de golfbaan, zoals het inzaaien van bloemrijke randen langs de watergangen en de wandelpaden. Door het openhouden van kleine zandranden biedt de golfbaan nestgelegenheid aan zandbijen en hommels. In samenwerking met de golfbaan plaatst een imker uit de regio bovendien kasten met honingbijen. Een aanpassing van de inrichting kan daarnaast spreeuwen naar de golfbaan trekken die de grasmat vrijhouden van schadelijke insecten zoals emelten.

Tijdens de bijeenkomst besloten de partners van Bee Deals ook na 2018 hun samenwerking voort te zetten. De komende tijd wordt verder gewerkt aan verdieping: meer innovaties op het gebied van bijvriendelijke gewasbescherming, meer aandacht voor monitoring en meer uitwisseling tussen de verschillende Bee Deals in het land.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM