Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Has-studenten onderzoeken alternatieven voor bestrijdingsmiddelen

donderdag 26 april 2018

Studenten van de Has met hun begeleiders van de Has en de Enk Groen & Golf
Has Hogeschool en De Enk Groen & Golf hebben een meerjarig onderzoeksprogramma opgezet naar alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen in de kortgrassector.

We weten allemaal dat het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen in de sportsector steeds dichterbij komt. Er wordt veel onderzoek gedaan naar alternatieven, ook door studenten van Has Hogeschool. Werknemers van De Enk gaan deze studenten begeleiden bij hun onderzoeken.

Vernieuwende methodes

Op dit moment lopen er verschillende afstudeeropdrachten van vijf opleidingen die samenwerken aan chemievrije methodes om onkruiden, ziekten en plagen te voorkomen en te bestrijden. Hierbij valt te denken aan methodes om vochtmeting en beregening beter te regelen (waardoor schimmels minder kans krijgen), maar ook aan tools om beheer en onderhoud beter digitaal te kunnen regelen. Vernieuwende methodes uit de precisieland- en tuinbouw spelen hierbij een grote rol.

Vooroplopen
De samenwerking gaat al jaren terug en is gebaseerd op het feit dat zowel de Has als de Enk willen vooroplopen in de ontwikkelingen rondom sport- en golfbanenbeheer. 'We hebben een positief-kritisch partnerschap dat juist door die houding op een steeds hoger niveau komt, een winsituatie voor zowel bedrijf als opleidingsinstituut', zegt Arthur Berends van de Enk. 'Door die jarenlange samenwerking kennen we elkaar goed en juist daardoor durven we heel kritisch te zijn op vorderingen en inhoud.'

Meer informatie is te vinden op de website van De Enk.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM