Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeenten onderzoeken verplaatsing holes Golfclub AMVJ

maandag 30 april 2018

De gemeenten Amstelveen en Amsterdam onderzoeken de mogelijkheid om drie holes van Golfclub AMVJ te verleggen.

De golfclub is gelegen op Sportpark 't Loopveld, een sportpark tussen Amstelveen en Amsterdam. Amstelveen is de eigenaar van het sportpark, Amsterdam de huurder. De gemeente Amsterdam wil het gebruik van dit sportpark intensiveren, en ziet daarom drie holes liever verhuizen naar de Middelpolder. Dan is er namelijk plaats voor een extra kunstgrasveld, wat de capaciteit verhoogt.

Omwonenden
Deze plannen zijn inmiddels op een informatieavond aan omwonenden gepresenteerd, die nog de nodige vragen hadden. Het is aan de gemeente Amstelveen om de belangen van de eigen bewoners te vertegenwoordigen. De gemeente Amsterdam heeft bij het Amstelveense college (nog) geen aanvraag of plan ingediend. Wel is het verleggen van openbaar toegankelijke golfholes aan het huidige bestemmingsplan getoetst. De holes liggen binnen bestemming 'recreatie', bedoeld voor dagrecreatie en niet als wedstrijdterrein.

De raad besluit over het nieuwe bestemmingsplan, dat om wettelijke redenen nu herzien wordt. De gemeenteraad kan specifieke regels stellen over het gebruik van het gebied.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM