Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Laatste fairways en greens vernieuwd op Amsterdam Old Course

dinsdag 8 mei 2018

De Enk Groen & Golf heeft twee veenholes vervangen op de Amsterdam Old Course. Daarmee is de oudste golfbaan van Amsterdam en omstreken geheel vernieuwd. In augustus moet de baan weer in haar geheel bespeelbaar zijn voor de leden van de Amsterdam Old Course.

De baan dateert uit 1935 en is ontworpen door architectenbureau Colt, Alison & Morisson. In de afgelopen jaren is ze gerestaureerd door architect Frank Pont die gespecialiseerd is in Colt-banen. Met het renoveren van deze laatste twee holes is de restauratie voltooid en zijn alle natte veenholes vervangen door droge, glooiende holes die zeker tweeënhalve meter hoger liggen dan het oude maaiveld.

Ontvening
'Op de fairways is het veen uitgegraven tot 3 meter diepte. De ruimte is opgevuld met ruim 100.000 kuub nieuwe grond. Zo zijn nieuwe, verhoogde fairways ontstaan met glooiingen, zoals in het originele ontwerp. De nieuwe greens die aangelegd zijn, zijn eind april/begin mei ingezaaid,' vertelt de Enk-uitvoerder Bart Hooghiemstra. De ‘ontvening’ is gedaan in samenwerking met GBN (Grondbank Nederland). Half augustus zijn de holes weer open voor bespeling.


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM