Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wordt de Heemskerkse Golfclub de dupe van een verbindingsweg?

donderdag 24 mei 2018

Bron: Heemskerkse Golfclub
In Noord-Holland discussieert men al ruim tien jaar over de locatie van een verbindingsweg tussen de A8 en A9. Een van de opties, de 'golfbaanvariant', laat deze weg dwars over de Heemskerkse Golfclub lopen.

In de zomer van dit jaar zullen de Provinciale Staten een definitieve beslissing maken over de locatie van de nieuwe weg. Naast de golfbaanvariant zijn er nog de nulvariant en de Heemskerkvariant. Wat in de kwestie vooral meespeelt is de Unesco-werelderfgoedstatus van de Stelling van Amsterdam, waar de golfbaan middenin ligt. De provincie wil dat deze erfgoedstatus met de nieuwe weg behouden blijft, en de golfbaanvariant heeft daar de grootste kans voor.

Ramp

De golfbaanvariant zou voor de Heemskerkse Golfclub een ramp zijn: de snelweg komt namelijk op de locatie van de baan te liggen. Het is nu nog niet definitief of het zover zal komen, maar vorige week sprak ook gedeputeerde Elisabeth Post haar voorkeur uit voor de golfbaanvariant. Ze liet overigens niet weten of de golfbaan dan moet verdwijnen, maar de aanleg van de weg zou in ieder geval betekenen dat de baan volledig op de schop moet.

In onderstaande video laat de Heemskerkse Golfclub zien waar de golfbaanvariant zou komen te liggen.door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM