Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Burggolf Herkenbosch krijgt specialistische behandeling

maandag 28 mei 2018

Onlangs heeft De Enk Groen & Golf een specialistische behandeling uitgevoerd bij Burggolf Herkenbosch. Dit moet de kans op vochtproblemen in de toplaag het Limburgse Herkenbosch voorlopig aanzienlijk verkleinen.

Volgens De Enk werden de werkzaamheden uitgevoerd met een van de vele innovatieve machines die het bedrijf in bezit heeft. De Sandfiller, waarmee de behandeling werd uitgevoerd, combineert twee bewerkingen in één handeling.

Combinatie van werkzaamheden
'Normaalgesproken vormen het verticuteren en zand inbrengen een tijdrovende klus', aldus de Enk-uitvoerder Bart Hooghiemstra. Het zijn de noodzakelijke bewerkingen die iedere golfbaan van tijd tot tijd nodig heeft om de toplaag droger te krijgen. 'De Sandfiller combineert de werkzaamheden waar normaal gesproken twee tot zes mensen mee bezig zijn, wat behoorlijk wat arbeidsuren bespaart.' Het greenkeepersteam van Burggolf Herkenbosch huurde de kostenbesparende machine in, die De Enk al in bezit heeft. Samen met de specialisten van het bedrijf, dat aanleg en onderhoud van golfbanen uitvoert, werden alle greens behandeld met de Sandfiller.

Verticuteermessen
De machine heeft een freesrotor met hardmetalen verticuteermessen en windvanen. Deze messen zijn in hoogte verstelbaar en snijden het vilt af tot een diepte van 4 centimeter. De windvanen blazen het afval de opvangbak in. Na het verticuteren brengt de zandvul-unit direct zuiver drainagezand in de sleuf aan.

Gezond gras
De Enk benadrukt dat het drooghouden van de toplaag belangrijk is om het gras gezond te houden. Minder vocht betekent minder kans op ziektes. 'Door klimaatsveranderingen moeten we rekening houden met steeds hevigere regenval in Nederland', vertelt Hooghiemstra. 'Daarom nemen steeds meer banen maatregelen zoals draineren en verschralen. Dankzij de Sandfiller doen we dat nu in één handeling. Dankzij de droge toplaag is de baan ook langer bespeelbaar in de herfst en de winter.'


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM