Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Renovatie Golfclub Kleiburg voltooid

woensdag 13 juni 2018

Golfclub Kleiburg is klaar voor de toekomst. Na een uitgebreide renovatie van 6 jaar, heeft burgemeester Gregor Rensen van Brielle op 9 juni de gerenoveerde golfbaan Kleiburg feestelijk geopend op hole 17, de laatste hole die fors op de schop is gegaan.

Met de renovatie van hole 17 door de Oosthoek-Groep in het najaar is de renovatie voltooid. Hoofdgreenkeeper Leon van Dijk en zijn team zijn blij dat de hole zo mooi geworden is. 'Speltechnisch is het een uitdagende hole geworden, maar onderhoudtechnisch is het er niet makkelijker op geworden. Een grote bunker voor de green en een uitrol area links van de green maakt deze green zeker geen easy par hole,' zegt Van Dijk.

Aanwinst voor de regio
Burgemeester Gregor Rensen zei in zijn toespraak onder de indruk te zijn van de prachtige baan en de accommodatie op het grondgebied van de gemeente Brielle, 'een ware aanwinst voor de regio.' Ook verwees hij naar het openbare karakter van de baan en de gastvrijheid, die de club hoog in het vaandel heeft staan. Hij vertelde met eigen ogen te zien dat iedereen welkom is: jong, oud, beginner of gevorderde.

Prachtige slag
Na zijn enthousiaste toespraak verrichte hij, onder grote belangstelling de feestelijke openingshandeling, waarna senior lid Leo Splinter de eerste was om deze hole in te wijden. Vervolgens was het de beurt aan topgolfer en televisiecommentator Robert-Jan Derksen, die met een prachtige slag de bal direct op de green sloeg. Als derde sloeg ook Rosanne Boere, het talentvolle jeugdlid van golfclub Kleiburg, een knappe bal vlakbij de green. Na het putten door de burgemeester en de golfers werd de baan als officieel geopend verklaard.

Volwassen en uitdagend
Na de opening sprak Robert Jan Derksen enkele woorden waarbij hij aanhaalde hoe hij 30 jaar geleden op de baan van Golfclub Kleiburg speelde. 'In die dertig jaar heeft de baan van Kleiburg zich ontwikkeld tot een volwassen en uitdagende baan, waar het goed spelen is.'

Verbeteringen
Kleiburg behoort inmiddels tot de beste 50 banen in Nederland en met de recente verbeteringen en het professionele onderhoud zit er volgens de organisatoren zeker nog meer in het vat.

Kleine aanpassingen
Met het openen van hole 17, is de renovatie grotendeels afgerond, er resten alleen nog een aantal kleinere aanpassingen, die in de loop van dit en volgend jaar zullen worden aangepakt


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM