Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

John Deere is klaar voor de lente met geüpdate grasmaaier-series

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, donderdag 10 maart 2016
60 sec


John Deere is klaar voor de lente; het grasmaaierportfolio van het bedrijf is geüpdate. Zowel bij de handmaaiers C52KS en R54RKB als de Ztrak Zero Turn-zitmaaiers zijn verbeteringen doorgevoerd.

De Kawasaki-motor in de modellen C52KS en R54RKB is vervangen door een Subaru-motor. Dit zou zorgen voor hogere prestaties bij zware maaiomstandigheden en een verbeterde werking, zoals gemakkelijker starten. De C52KS-loopmaaier beschikt nu over een aandrijving met variabele snelheid tussen 2,9 tot 4,8 km/u. De modellen kunnen optioneel voorzien worden van een mulchkit.

Daarnaast is de transmissie verbeterd. De inklapbare duwstang, verglijkbaar met die van de PRO 47V-maaier, maakt transport en opslag gemakkelijker dan voorheen. Ook is de aandrijflijn van de R54RKB-maaier met achterrol vernieuwd.

Ztrak Zero Turn-maaiers
De modellen in de Ztrak Zero Turn-serie zijn voor 2016 op een aantal punten verbeterd, inclusief nieuwe maaidekken, een nieuw nummeringssysteem en een nieuwe uitstraling. De nieuwe Accel Deep-maaidekken hebben een keuze uit maaibreedten van 107 en 122 cm (42 en 48 inch). De modellen zijn voorzien van een diep dek met vlakke bovenkant. De minimale verhakseling verbetert de capaciteit en het beschikbare vermogen van de maaier. Door het ontwerp hoopt zich minder verhakseld materiaal op, waardoor het dek eenvoudigers schoon te maken is. De maaier heeft daarnaast gaugewielen voor meer sterkte en riemaandrijvingen met lage spanning, die de belasting op de motor en maaierlagers verminderen.

Sommige dekken zijn optioneel voorzien van een Mulchcontrol-hulpstuk. Door middel van een hendel is om te schakelen van zij-uitworp naar mulchen. Naast deze nieuwe kenmerken zijn de nieuwste Ztrak-serie-modellen voorzien van onder meer extra opslagruimte, een verbeterde stoelafstelling en handrem en een grotere brandstoftankinhoud (van 13 naar 17 liter).

De vernieuwde loopmaaiers en Ztrak-serie Zero Turn-maaiers van John Deere zijn vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar bij de John Deere-dealers.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER