Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Golfbaan Naarderbos failliet

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 20 november 2018
46 sec


Golfbaan Naarderbos zou failliet zijn. Dit melden Quote en krant de Gooi en Eemlander. Dinsdagochtend 20 november om 11 uur zou het faillissement zijn aangevraagd in de rechtbank. Er is al langer gedoe rondom golfbaan Naarderbos. Golfers zouden niet meer welkom zijn in het clubhuis, loonbetalingen aan personeel bleven uit en surseance (uitstel van betaling) werd aangevraagd.


Bronnen van de Quote melden dat het zou gaan om het faillissement van GEM, de Golfexploitatiemaatschappij Naarderbos BV. Naarderbos Events ging al eerder deze maand failliet. Zij waren verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen op de baan.

Sinds de opening vijftien jaar geleden kent de baan van 18 holes een roerige historie. Al twee keer eerder ging een baanexploitant failliet. De laatste keer was dat in 2014. De grond is eigenaar van de gemeente, terwijl de gebouwen door een vastgoedbedrijf worden verhuurd. De hoge huur van deze gebouwen is volgens Michael van de Kuit, de huidige exploitant, een loden strop en maakt het onmogelijk om een winstgevende bedrijf te voeren. Van de Kuit probeerde al eerder via de rechter tijdens zijn surseance een huurverlaging door te voeren. Deze poging mislukte waardoor de golfbaan zijn clubhuis kwijtraakte.


Update

Op donderdag 23 november heeft de rechtbank Midden-Nederland Golfexploitatie Maatschappij Naarderbos bv. failliet verklaard. Curator is Carin Schreuder. Schreuder is tot op heden nog niet beschikbaar geweest voor commentaar.



Bron: Quotenet


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER