Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

SBA Golf & Groen breidt EMS-gebruik uit

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 11 maart 2019
66 sec


Aannemer SBA Golf & Groen wil de kwaliteit van het beheer en onderhoud goed borgen en breidt daarvoor de inzet van het EMS dashboard uit op 14 golfbanen. De hoofdgreenkeepers van deze banen kregen donderdag 7 maart van NLadviseur Judith Lenders een training in het gebruik van het dashboard op het SBA-hoofdkantoor in Susteren.


Één overzicht

'Het SBA EMS dashboard moet bijdragen aan een structureel goed kwaliteitsniveau van de golfbanen met een schat aan informatie voor de toekomst,' legt de EMS-controller Loek Cox van SBA uit. 'Vanuit het EMS dashboard kunnen we verschillende golfbanen in één overzicht monitoren. Dit zorgt voor meer uniformiteit in het beheer en effectiever en efficiënter onderhoud. Verder bieden we met EMS de opdrachtgever een transparant systeem aan, waarin hij met SBA kan meekijken.'


Enthousiast

Ook de hoofdgreenkeepers die veel met het systeem zullen gaan werken, reageerden enthousiast op de mogelijkheden die het SBA EMS dasboard biedt. Vanaf nu gaan ze onder andere kwaliteitsmetingen en mestregistraties bijhouden via EMS op de pc en met hun smartphone. Al deze registraties geven een beter zicht op de kwaliteit van het beheer. 'Fijn om een overzicht van m'n greenkwaliteit te hebben,' merkte een van hen op.


EMS

De kwaliteit- en beheerinformatie op het dashboard kan binnen SBA door verschillende stafleden worden geraadpleegd. Zo heeft iedereen die betrokken is bij het onderhoud van de golfbanen altijd dezelfde en de meest actuele informatie, zonder dat er gebeld en gemaild hoeft te worden. Loek Cox: "Met EMS kunnen we verbanden leggen tussen de speeltechnische kwaliteit, de cultuurtechnische kwaliteit en uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden."


NLadviseurs​

Het EMS dashboard is ontwikkeld door NLadviseurs en gericht op het duurzaam beheren van golfterreinen. NLadviseurs heeft samen met SBA gezocht naar de juiste parameters en invulling van het SBA-specifieke EMS-systeem. Door de uitgebreide registratietools in het dashboard kan dagelijks gestuurd worden op de kwaliteit van het beheer. Omdat SBA kwaliteit belangrijk vindt, is het voor hen een logische stap om EMS dashboard in te zetten op hun golfbanen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER