Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Jean Heybroek introduceert volledig elektrische Toro-greenmaaier

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 21 augustus 2019
38 sec


eTriFlex voor het eerst te zien op Groentechniek Holland

Tijdens Groentechniek Holland introduceert Jean Heybroek, importeur van Toro, een volledig elektrische greenmaaier: de Toro Greenmaster eTriFlex.


De Greensmaster eTriFlex werd begin dit jaar aangekondigd. Deze greenmaaier heeft geen hydrauliek en motorolie aan boord, waardoor smeerpunten verleden tijd zijn. De lithium-batterij die de machine aandrijft heeft een capaciteit voor circa 1,2 ha green. Daarna is nog voldoende capaciteit over om weer terug te keren naar de stallingsplaats.

Optimaal maaibeeld

De Greenmaster eTriFlex is voorzien van een systeem dat Toro de Radius Dependent Speed (RDS) noemt. Dit systeem genereert, in samenwerking met het Lift-In-Turn systeem, een optimaal maaibeeld in de afsluitronde van de green. De maaier is voorzien van een automatische voetrem en automatisch slow-in-turn.


Lager geluidsniveau

De greenmaaier is volgens Jean Heybroek een mooie aanvulling op de Green Deal. Door het lage geluidsniveau van 66 dB(A) is het voor de greenkeepers aangenamer werken. Ook hebben spelers en omwonenden minder geluidsoverlast van het maaien.


De eTriflex is op Groentechniek Holland te zien op veld B, stand W09. Wie niet op de beurs aanwezig is, kan de maaier alvast aan het werk zien in onderstaande video.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER