Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vasthouden

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 15 maart 2021
94 sec


Het is bijna bijzonder te noemen: ondanks de lockdown, de lange periode dat golfbanen dicht waren en alle andere coronaperikelen heeft de golfsector toch goed gedraaid. Zelfs het woord wachtlijst is her en der weer uit de mottenballen gehaald. Wie had dat gedacht toen precies één jaar geleden de hele wereld plotsklaps tot stilstand kwam - simpelweg omdat de een of andere slimmerik aan de andere kant van de wereld zijn vleermuis saté iets te saignant had opgediend. Inmiddels denken we alweer voorzichtig na over een wereld na corona, maar dit jaar zal het allemaal zeker nog niet normaal worden. Zelfs in Israël, met afstand wereldkampioen als het gaat om vaccineren tegen Covid, loopt de totale bevolking nog steeds met een mondkapje voor.


Zelfs het woord wachtlijst is her en der weer uit de mottenballen gehaald

Overal lees je dat de coronacrisis ook ons mensen ingrijpend veranderd heeft. Dat we wat meer aandacht hebben voor de zaken in de directe omgeving. Of dat nu het familieleven is - waartoe we door de avondklok bijna veroordeeld zijn, of we het nu leuk vinden of niet - of onze manier van recreëren. Dat we ons vermaak ook straks wat meer rondom huis proberen te zoeken. En dat het voor een simpel rondje geen must is om af te reizen naar Spanje of Turkije. Laten we hopen dat we dat met zijn allen voor elkaar krijgen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. De grote kracht van het spelletje golf is waarschijnlijk dat het naast een sport ook een sociaal gebeuren is. De Engelsen noemen golf niet voor niets a good walk spoiled. Golf is leuk om te doen, omdat je daarmee gelijkgestemden op een makkelijke en informele manier kunt ontmoeten. Dat aspect van golf verdient veel meer aandacht. Natuurlijk moeten de greens groen en goed verzorgd zijn, maar uiteindelijk ben je als greenkeeper eerst en vooral gastheer of gastvrouw voor mensen die bij jou op het terrein een rondje komen wandelen.

Natuurlijk moeten de greens groen en goed verzorgd zijn, maar uiteindelijk ben je als greenkeeper eerst en vooral gastheer voor mensen die bij jou op het terrein een rondje komen wandelen

In deze uitgave van Greenkeeper presenteren wij het derde onderzoek naar het uitbesteden van greenkeeping aan aannemers. De cijfers zijn lastig te vergelijken, maar de conclusie is dat de trend naar meer uitbesteden lijkt te zijn doorbroken. Is dat goed nieuws? Ik denk het wel. Als je zegt dat een greenkeeper gastheer of gastvrouw is voor de golfer die een rondje komt wandelen, hanteer je niet de portemonnee als belangrijkste selectie-instrument. Er zijn best goede argumenten voor het uitbesteden van het onderhoud. Als het uiteindelijke doel maar is om de golfer beter welkom te heten en het niet gaat om het aloude Nederlandse veel voor weinig.

Er zijn best goede argumenten voor het uitbesteden van het onderhoud

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER