Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Makita, een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 23 juli 2021
89 sec


Nieuw platform Makita presenteert volgende generatie accu

Makita streeft ernaar snoeren en brandstof overbodig te maken. Dit doen zij al jaren met het LXT-platform met 18V- en 2x18V-machines. Voor langer doorwerken is er een 36V-ruggedragen accu (PDC1200), die door middel van adapters gecombineerd kan worden met LXT-machines. Daarnaast zijn er speciale connectormachines, die alleen werken in combinatie met de PDC1200. Sinds kort is er ook een platform met de volgende generatie accu's: XGT. Met deze drie platformen gaat Makita voor een snoerloze werkwijze. Zo kies je de machine die het beste past bij jouw klus.


LXT-platform: grootste aanbod op één accu

Op het LXT-platform werken meer dan 250 machines, waarvan 75 tuinmachines. Dit is een platform dat al jaren bestaat voor regelmatig gebruik en dat zich door en door heeft bewezen. Al sinds 2006 maken de 18V-lithiumionaccu's deel uit van het assortiment van Makita. Het heeft het zich ontwikkeld tot het grootste accuplatform op één en dezelfde accu in de markt. Behalve voor de bouw, de industrie en de tuin zijn er ook machines die geschikt zijn voor de professionele schoonmaaksector. Makita breidt het LXT-18V-platform ook in 2021 verder uit. Bestaande machines zullen worden verbeterd dan wel vernieuwd, zodat ze aan de eisen van de professional blijven voldoen. Maar ook zullen er regelmatig nieuwe machines worden toegevoegd aan het platform.


XGT-platform: meer kracht, meer mogelijk

Met XGT heeft de gebruiker meer kracht en meer mogelijkheden. Het betreft hier een geheel nieuw ontworpen accu met belangrijke technische verbeteringen. De vernieuwde communicatie tussen accu, lader en machine levert een gegarandeerd optimaal vermogen. Dat is XGT 40 V Max, een nieuw platform voor dagelijks gebruik, voor iedereen die nóg meer kracht uit de machine wil halen voor die intensieve klus. Omdat je altijd het uiterste van jouw accumachine vraagt, heeft deze nog meer kracht, zodat hij geschikt is voor bijvoorbeeld zwaardere maaiklussen en intensiever knipwerk. Met de BL4040 4,0Ah-accu komen looptijden van drie tot zes uur op één acculading binnen handbereik. Ook het XGT-platform bestaat uit powertools, zoals onder meer een boor-schroefmachine, een haakse slijper, een handcirkelzaag en diverse tuinmachines. Deze zijn onderling uitwisselbaar, zodat aanleg en onderhoud met dezelfde accu kunnen worden gedaan.


Voor iedereen die nóg meer kracht uit de machine wil halen, voor die intensieve klus

Connectplatform: langere looptijden gegarandeerd

De wens om langer te kunnen doorwerken, wordt vervuld met de connectormodellen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse intensieve klussen. Ze kunnen alleen gekoppeld worden aan de PDC1200-rugggedragen accu en garanderen een lange looptijd. Het connectplatform bestaat op dit moment uit een grasmaaier, een bladblazer en twee bosmaaiers. In de toekomst komen er nog meer machines op dit platform.


Makita heeft machines voor iedere professionele gebruiker. Kijk voor alle platformen op makita.nl.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER