Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Golfclub de Dommel start met bouw shortgame faciliteit

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 26 november 2021
53 sec


Een begin is gemaakt met het bouwen van een nieuwe short game oefenfaciliteit bij Golfclub De Dommel, waarbij er meer ruimte en variatie komt om de vele soorten kortspel situaties te oefenen.


Jurrian van der Vaart, partner van Frank Pont binnen Infinite Variety Golf Holland, is verantwoordelijk voor het ontwerp. SBA Golf en Groen is de uitvoerende aannemer belast met de bouw en het inzaaien van alle onderdelen. 'De club en de professionals organiseren al jarenlang het piramide trainingsmodel, waarbij meer dan 350 leden meedoen in groepstrainingen. De stress op de putting en de chipping green is door deze intensiteit zeer hoog, waardoor we hebben besloten om beiden te vernieuwen en met een beter ontwerp te bouwen,' vertelt van der Vaart.

Goede oefenfaciliteit

Het ontwerpen van een goede oefenfaciliteit vereist volgens IVGH een andere aanpak dan bij dat wat er op de 'echte' golfbaan ligt. Om zoveel mogelijk ruimte te creƫren bouwen we zowel de greens als surrounds met een ideale rootzone, waardoor er veel kort gras gemaaid kan worden. Enkele bomen hebben ruimte moeten maken voor meer licht en lucht, maar een majestueuze eik van 15 meter hoog blijft hierbij behouden.


Enkele bomen hebben ruimte moeten maken voor meer licht en lucht, maar een majestueuze eik van 15 meter hoog blijft hierbij behouden

SBA Golf en Groen is eerder deze week begonnen met de bouw en verwacht dat de werkzaamheden drie weken zullen duren. In het voorjaar zal Smits BV een nieuw beregeningssysteem installeren waarna het onderhoud wordt overgedragen aan de eigen greenkeepers van de Dommel.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER