Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GTH 2022: 5.000 machines, actuele info én tal van innovatieve oplossingen voor agro- en groensector

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Marion van Beuningen, donderdag 8 september 2022
128 sec


Paviljoens met info over zero emission-techniek, zo goed als nieuwe machines en grenzeloos innoveren op AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland

Naast ruim 5.000 nieuwe trekkers, machines en gereedschappen zijn er ook paviljoens met info over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agrarische en de groensector te vinden op AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH). Beursmanager Willem Bierema: 'Zo is er een Zero emission-paviljoen, met een breed scala aan gereedschappen en werktuigen die worden aangedreven door accu's of waterstof. Ook is er het Zo-goed-als-nieuw-paviljoen met jong gebruikte machines en het paviljoen Grenzeloos innoveren, waar innovatieve technieken en actuele oplossingen te zien zijn voor strengere regelgeving rond stikstof, mest, milieu en dierenwelzijn. Dit paviljoen is opgezet in samenwerking met de Nationale Proeftuin Precisielandbouw.'


ATH en GTH vinden voor het eerst tegelijk en naast elkaar plaats, van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september in Biddinghuizen. Bezoekers kunnen overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past. De stands van de bijna 300 deelnemers zijn namelijk zo ingedeeld dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Met één toegangskaart kan de bezoeker beide vakbeurzen inclusief alle paviljoens bezoeken én de machines op de demonstratieterreinen zelf berijden en testen.

Van 14 t/m 17 september dagelijks open van 10:00 tot 17:00

Voor het eerst worden de Fedecom-beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd, met behoud van hun eigen identiteit en beursconcept. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide vakbeurzen. De vakbeurzen zijn van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september 2022 dagelijks open van 10 tot 17 uur. De organisatie is in handen van beursorganisatie Fedecom Fairs, 100 procent eigendom van Fedecom. Alle informatie over deelnemers, merken, tickets en de plattegrond is te vinden op www.fedecomfairs.nl.

Zero emission-paviljoen

In de groensector is een opmars gaande van elektrische machines en gereedschappen. In het paviljoen Zero emission tonen we in samenwerking met NWST een breed scala aan elektrische gereedschappen en werktuigen, waaronder handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers, ATV's, utility-voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto's, allemaal aangedreven door accu's of door waterstof. Alle machines komen in actie tijdens demonstraties en worden toegelicht.


Zo-goed-als-nieuw-paviljoen, met jong gebruikte machines

Sinds corona is de supply chain van fabrikanten danig verstoord, wat vaak resulteert in lange levertijden voor nieuwe machines. Een boer, loonwerker of hovenier die snel een nieuwe machine nodig heeft, is aangewezen op demo- of jong gebruikte machines. In samenwerking met Agritrader is op de beurs het paviljoen Zo-goed-als-nieuw opgezet, waar exposanten hun zo goed als nieuwe machines voor de agrarische en groensector kunnen inbrengen.


Paviljoen Grenzeloos innoveren

De agrarische sector heeft te maken met voortdurend strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van stikstof, mest, milieu, dierenwelzijn en watermanagement. Hierdoor wordt de huidige agrarische bedrijfsvoering begrensd, maar door innovatieve technieken kunnen deze grenzen verruimd worden. In het paviljoen Grenzeloos innoveren laten we in samenwerking met de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) innovatieve technieken en actuele oplossingen zien die nu al beschikbaar zijn en voldoen aan de strengere wet- en regelgeving.


Beste Trekkerchauffeur van Nederland

Op vrijdag 16 september is op AgroTechniek Holland de finale van de wedstrijd Beste Trekkerchauffeur van Nederland, georganiseerd door Trekker Magazine. Acht kandidaten hebben zich daarvoor gekwalificeerd in de voorrondes. De finale bestaat uit zes elementen; degene die ze het snelst en nauwkeurigst doorloopt, is de winnaar.


Benelux-kampioenschap Timbersports

Tijdens de finale van het Benelux-kampioenschap Timbersports, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Stihl, nemen atleten het tegen elkaar op in zes disciplines. Bij drie daarvan moeten ze een bijl gebruiken, bij de drie andere een zaag. GTH-bezoekers kunnen zien hoe elk onderdeel is gebaseerd op traditioneel houthakkerswerk en het vellen van bomen of het hakken van gevelde bomen. In alle disciplines moeten de atleten hun vaardigheid tonen in het omgaan met de uitrusting en het hout. Daarnaast moeten ze hun kracht en uithoudingsvermogen demonstreren en tegelijk aantonen hoe goed ze die techniek beheersen. De winnaar mag deelnemen aan het Wereldkampioenschap.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER