Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Jury kiest één winnaar uit lijst van vijf gepassioneerde greenkeepers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 16 november 2022
82 sec


Bekendmaking Greenkeeper of the Year 2022 tijdens Green Gala

Op het Green Gala van 23 november wordt onder andere bekendgemaakt wie zich Greenkeeper of the Year 2022 mag noemen. Er zijn vijf genomineerden: Andrew Knott, Gijs van Berkel, Dylan Kuik, Kees van der Vliet en Marco Blom. De vakjury heeft inmiddels beslist wie de opvolger wordt van Ben Hooper.

Op het Green Gala wordt de opvolger van Ben Hooper bekendgemaakt
Op het Green Gala wordt de opvolger van Ben Hooper bekendgemaakt

Deze vakjury bestaat uit voorzitter Jannes Landkroon en de leden William Boogaarts, Bruno Steensels, Philippe Mallaerts en Alexander de Vries. Gooide de coronapandemie de voorgaande jaren nog roet in het eten, nu kon de jury weer op werkbezoek bij de kandidaten om hen intensief te bevragen.
'De jury zag bij allen een grote mate van passie voor het vak en voor hun golfbaan in het bijzonder. Deze werkbezoeken zijn cruciaal in het bepalen van de kwaliteiten van de genomineerde', vertelt De Vries. 'Zo krijgen wij een goed beeld over de persoon zelf, de presentatie van de golfbaan, de organisatie van zijn team et cetera.'


Spannend

De juryleden beoordelen de kandidaten onafhankelijk van elkaar op basis van vooraf opgestelde criteria. Daarna wordt hierover gediscussieerd en een winnaar gekozen. De Vries: 'Evenals vele andere jaren, was de keuze voor de winnaar van dit jaar weer spannend.'


Samen met de andere juryleden kijkt hij uit naar de uitreiking van de award tijdens het Green Gala. 'Door bekendmaking van de winnaar op het Green Gala krijgen de genomineerden -en de winnaar in het bijzonder- de aandacht die zij verdienen. En het is voor onze branche een mooie gelegenheid om ons van de beste kant te laten zien.'

De Greenkeeper of the Year-verkiezing wordt gesponsord door Toro, Imants, ICL en Wiedenmann. Vakblad Greenkeeper organiseert de verkiezing al sinds 2014.

Green Gala

De bekendmaking van de winnaars van de verkiezingen Greenkeeper of the Year, Toro Student Greenkeeper of the Year en Fieldmanager of the Year is tijdens het Green Gala op 23 november in 1931 congrescentrum in 's Hertogenbosch. Het is een hybride evenement waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden. Aanmelden kan op twee manieren: om het evenement online bij te wonen, is dit gratis (klik hier) en wie fysiek aanwezig wil zijn, betaalt 75 euro (klik hier).
De bekendmaking van de winnaars start om 16.00 uur. Eerst wordt de Toro Student Greenkeeper of the Year gekozen en daarna is de bekendmaking van de Greenkeeper of the Year en Fieldmanager of the Year. De bijeenkomst wordt afgesloten met een walking dinner en een borrel.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER