Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Marco Blom verkozen tot Greenkeeper of the Year 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 30 november 2022
98 sec


Vakblad Greenkeeper reikt prestigieuze prijs uit tijdens Green Gala

Marco Blom mag zich Greenkeeper of the Year 2022 noemen. Hij won deze titel op het Green Gala van uitgeverij NWST dat 23 november plaatsvond in 1931 Congrescentrum 's Hertogenbosch. Blom is hoofdgreenkeeper bij onderhoudsbedrijf Agrec Zelle Beheer.


Blom ontving zijn prijs, een glazen champagnekoeler, uit handen van juryvoorzitter Jannes Landkroon, tevens voorzitter van de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA). Landkroon vertelde dat het dit jaar 'heel lastig' was om een winnaar te kiezen, omdat elke genomineerde excelleert in zijn specialisme. In zijn dankwoord zei de winnende Blom 'blij, vereerd en dankbaar' te zijn.

Blom is een zeer ervaren greenkeeper en werkzaam op golfbaan 't Zelle. Meten is weten, zegt hij en dit betekent vaak ook dat je even niks moet doen en vooral ook dat je goed moet luisteren naar de natuur. Zijn kennis haalt hij niet alleen uit boeken, maar ook door op veel verschillende banen rond te kijken, toen hij nog voor aannemers werkte. En nog altijd is hij leergierig en doet proeven om te ontdekken of hij uiteindelijk helemaal zonder mest kan werken. Hij is trots op zijn vak en collega's en de duurzame manier waarop in Nederland gewerkt wordt.

Meten is weten en dit betekent vaak ook dat je even niks moet doen en goed moet luisteren naar de natuur

Ambassadeur

De andere genomineerden Andrew Knott, Gijs van Berkel, Dylan Kuik en Kees van der Vliet werden tijdens het Green Gala benoemd tot ambassadeur van hun vak. Andrew Knott is hoofdgreenkeeper bij de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, Gijs van Berkel vervult deze functie bij Princenbosch, Kees van der Vliet is hoofdgreenkeeper bij Amsterdam Waterland en begeleidend adviseur voor Harderwold en Dylan Kuik, tot slot, is actief als hoofdgreenkeeper bij The International.


Vakjury

De vakjury bestaat naast voorzitter Jannes Landkroon, uit de leden William Boogaarts, Bruno Steensels, Philippe Mallaerts en Alexander de Vries. Landkroon: 'Een wedstrijd als deze zet vakmensen in de schijnwerpers. Dit is verdiende erkenning voor hun inzet en is tevens een voorbeeld waaraan eenieder zich kan optrekken. Zo profiteert de hele branche van een award als deze.'


Sponsors

De Greenkeeper of the Year-verkiezing wordt gesponsord door Toro, Imants, ICL en Wiedenmann. Vakblad Greenkeeper organiseert de verkiezing al sinds 2014. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad het werk van greenkeepers in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: 'De jaarlijkse prijs is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding in deze sector. Niet alleen vragen wij op deze manier aandacht voor het belang en het vakmanschap van greenkeepers, maar de winnaar kan ook rekenen op veel waardering van zijn vakgenoten. Bovendien straalt de glans van de titel af op het hele bedrijf of de organisatie waar de winnaar werkt.'


Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Koert Donkers (2014), Kristian Summerfield (2015), William Boogaarts (2016), Vincent de Vries (2017), Arjen Westeneng (2018), André van der Woude (2019), Tom Maddison (2020) en Ben Hooper (2021).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER