Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Duwtje in de rug voor ambitieuze jonge greenkeeper

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 22 december 2022
97 sec


Glen Russell is Toro Student Greenkeeper of the Year 2022

Glen Russell is verkozen tot Toro Student Greenkeeper of the Year. Deze uitverkiezing werd bekendgemaakt tijdens het Green Gala van uitgeverij NWST op 23 november in 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch.


De prijs bestaat uit een stage op de beroemde golfbaan Celtic Manor in Wales. De twintigjarige Glen Russell werkt op Golfclub Bernardus in Cromvoirt. Hij is leergierig en wil als greenkeeper de wereld over. 'Een jaartje of twee in Amerika lijkt mij wel leuk.' In zijn hoofd heeft hij zijn carrièrepad al uitgestippeld; uiteindelijk moet dit uitmonden in een baan als hoofdgreenkeeper. Zoals het er nu voorstaat, zal dat in Nederland zijn. 'Ik werk nu drie jaar voor Bernardus en wil hier graag blijven', zegt Russell. Het winnen van de verkiezing is in dit opzicht een mooi duwtje in de rug.

Grote eer

Russell ontving de prijs, een fraai beeld met een stier, uit handen van Gerhard Teunissen van Jean Heybroek. De stier verwijst uiteraard naar het merk Toro, fabrikant van veel machines die op golfbanen gebruikt worden en sponsor van deze verkiezing. Hij ervaart het winnen van de titel als 'een grote eer'. 'Ik heb veel felicitaties ontvangen. Iedereen bij Bernardus is trots op mij en dat geldt ook voor mijn vrienden en familie.'
Glen Russell is de opvolger van Yana Batista. Met deze uitverkiezing versloeg hij de genomineerden Bart Trappeniers, René van der Mespel en Roan Brinkman. Deze drie greenkeepers werden op de feestelijke avond allemaal benoemd tot ambassadeur van hun vak.


'Wellicht hebben ze nog wat handige tips voor mij die ik kan gebruiken in de voorbereiding op de Solheim Cup'

Russell mag als winnende student stage lopen op de beroemde golfclub Celtic Manor in Wales, waar in 2010 de Ryder Cup plaatsvond. De stage is volgend jaar in september. 'Een prima timing, want ik wil tijdens het seizoen wel op Bernardus zijn.' Russell kijkt uit naar de stage. 'Het lijkt mij heel interessant om daar stage te lopen en te ontdekken hoe zij de dagelijkse werkzaamheden doen.' Ook de ervaring die de baan heeft met het organiseren van een groot toernooi als de Ryder Cup, is interessant voor Russell. 'Wellicht hebben ze nog wat handige tips voor mij die ik kan gebruiken in de voorbereiding op de Solheim Cup.' Bernardus is in 2026 namelijk gastheer van deze belangrijke golfwedstrijd.

Jury

De jury bestond uit Frank Klaver, hoofdgreenkeeper van de Amsterdamse Golf Club, Joep van Cranenbroek van de HAS in Den Bosch en Liset van Pinxteren van IPC Groene Ruimte. Klaver: 'De winnaar springt er echt uit als een ambitieuze toekomstige topper die een voorbeeld voor vele nieuwe kandidaten kan zijn.'


Sinds 2017

Sinds 2017 organiseert de NGA deze verkiezing met financiële ondersteuning van Jean Heybroek en in samenwerking met vakblad Greenkeeper. De wedstrijd staat open voor Nederlandse én Belgische greenkeepers. De jury zoekt de beste en meest ambitieuze greenkeeper-studenten, waarvan er uiteindelijk één tot student van het jaar verkozen wordt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER