Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuw leven voor verwaarloosde golfbaan Naarden?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 11 januari 2023
43 sec


De gemeente Gooise Meren staat welwillend tegenover het reanimeren van de verwaarloosde golfbaan in Naarden. Hiermee lijkt het einde in zicht van een langlopend conflict tussen de exploitant van de failliete baan en de gemeente.


Al jaren wordt er geen golfbal meer geslagen en geen onderhoud gepleegd. Het bedrijf van vastgoedondernemer Michael van de Kuit wil de baan heropenen, meldt de website van streekomroep NH Gooi. Het conceptplan voorziet in 1.900 vierkante meter aan nieuwbouw. Ook de lang gekoesterde wens van een zelfstandig clubhuis staat in het plan. Volgens exploitant Naarderbos Ontwikkeling is dat nodig voor een rendabele exploitatie.

Voorheen deelden de golfers het pand Waterfront met andere gebruikers en dit leidde tot een conflict over de exploitatie. De verantwoordelijkheden moeten nu duidelijk geregeld worden, stelt de gemeente. Dit gebouw aan de waterkant kan wel blijven bestaan en bijvoorbeeld ruimte bieden aan kantoren, culturele instellingen en (para)medische organisaties.


Voor het nieuwe clubhuis met terras zal wel eerst het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Belangrijke voorwaarde voor de nieuwe openstelling van de golfbaan is verder dat sport, natuur en recreatie elkaar moeten aanvullen. De groene uitstraling en de verbeterde biodiversiteit moet golfers aantrekken. Het nieuwe clubhuis moet bovendien ecologisch goed in te passen zijn en de verkeersafwikkeling en parkeren moeten goed geregeld worden.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER