Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

DLF met 47 rassen in Grasgids 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 18 januari 2023
43 sec


In de Grasgids van 2023 worden de beste rassen voor sport en recreatie weer met elkaar vergeleken.


De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels voor sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de samenstelling van de Grasgids is gebruik gemaakt van de resultaten uit vergelijkend rassenonderzoek van Wageningen University & Research, Open Teelten.

Door voortdurende innovatie en vernieuwingen bieden kweekbedrijven steeds meer natuurlijke grasoplossingen voor verschillende toepassingen en omstandigheden. Zo zijn er nu ook rassen en mengsels beschikbaar voor niet-ideale omstandigheden, zoals schaduw, intensieve betreding en droogte.

De Grasgids geeft een overzicht van de beste grassoorten per toepassing en een vergelijk van de beste grasrassen per toepassing. Zo kun je makkelijk zien welke rassen het beste scoren voor sport en welke rassen het beste zijn voor gazon.

47 rassen

In de Grasgids 2023 staan maar liefst 47 rassen van DLF. Ook dit jaar staan de DLF-rassen weer hoog in de lijst. Zo staan DLF-rassen op nummer één voor Engels raaigras diploid sport (ras Saila), Engels raaigras tetraploïd sport (ras Fabian), veldbeemdgras gazon (ras Bethani), roodzwenkgras met fijne uitlopers gazon (ras Seroa), roodzwenkgras met forse uitlopers gazon (ras Runa) en gewoon schapegras gazon (ras Quatro).


De Grasgids 2023 kan gratis gedownload worden via deze link.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER