Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Rechter: golfcentrum moet maand na opening weer sluiten

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 24 februari 2023
72 sec


Eigenaar Chi Chi Golf Venue verwacht binnen vijf maanden weer te openen

Een maand na de opening van golfcentrum Chi Chi Golf Venue in gemeente De Bilt heeft de voorzieningenrechter Midden-Nederland besloten dat het centrum weer dicht moet. Omdat niet aan alle voorwaarden is voldaan, is de exploitatie nu illegaal, aldus de rechtbank.


Dit nieuws is te lezen bij RTV Utrecht. De golfbaan ligt in Noorderpark Ruigenhoek in Groenekan. Eind januari werden het hoofdgebouw en de driving range geopend. Volgens gemeentelijke controleurs waren de terreininrichting en de 9-holesbaan niet volgens het plan aangelegd en de gemeente besloot daarop dat de baan niet geopend mocht worden. Ook werd een dwangsom in het vooruitzicht gesteld, maar die moest van de rechter ingetrokken worden totdat de zaak inhoudelijk bekeken was.

Financiële belangen

Dat heeft de rechtbank nu gedaan. Volgens het bestemmingsplan mag het golfcentrum pas open als het hele terrein af is, inclusief de 9-holesbaan. Hoewel voor Chi Chi de financiële belangen groot zijn, heeft de rechter toch besloten dat het centrum voorlopig dicht moet. Het algemeen belang van het gemeentebestuur, dat is gediend bij handhaving van overtredingen, is volgens de rechter belangrijker. Dit betekent dat de dwangsom van de gemeente vanaf komende dinsdag weer opgelegd kan worden. Chi Chi Golf Venue moet voor die dag dus haar deuren gesloten hebben.


'We gaan niet dicht, maar we gaan weer open. Zo moet je het eigenlijk zien'

Eigenaar Jos van der Lee uit zijn teleurstelling tegenover RTV Utrecht: 'Dit gaat de baan kosten van veertig werknemers, dus dit is gewoon heel schadelijk. Ik kan dus niet stellen dat hier een positieve stemming heerst.' Volgens hem is een aantal bezwaarmakers de oorzaak van deze ellende voor hem.
Van der Lee zegt zich bij de uitspraak neer te leggen en focust zich vooral op de toekomst. 'We gaan niet dicht, maar we gaan weer open. Zo moet je het eigenlijk zien. En die opening zal binnen een aanzienlijke termijn zijn. We zijn nu aan het kijken hoe lang dat gaat duren, maar daarvoor moeten we ook weer een ontheffing aanvragen en de baan zelf aanleggen. Dat kan vrij snel gaan, dus ik verwacht in maximaal vijf maanden weer open te gaan.', is te lezen bij RTV Utrecht.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Edjover
Saturday 25 February 2023
Dat is ondernemer treiteren want ze gaan toch open in September Dus de wethouder speelt Pontius Pilatus weg stemmen dat mens Puur politiek zo van ik neem geen besluit laat de rechter dat maar doen Kost veel banen en geld Project loopt al 15 jaar begonnen door de grond Mij

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER