Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe strooier voor professionals op golfbanen en sportvelden

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 14 maart 2023
112 sec


Op de onlangs gehouden Vakbeurs Sportaccommodaties was in elke geval een persoon met de boot vanuit Engeland overgekomen: Michael Palmer. Deze technisch directeur van het bedrijf DMMP Limited was te vinden in de stand van Prograss om uitleg te geven over de nieuwe strooier met de naam Cresco.

Michael Palmer en Mark Timmerman toonden de nieuwe strooier op de onlangs gehouden Vakbeurs Sportaccommodaties.
Michael Palmer en Mark Timmerman toonden de nieuwe strooier op de onlangs gehouden Vakbeurs Sportaccommodaties.

Het gebeurt niet vaak dat er een nieuwe strooier op deze nichemarkt gelanceerd wordt en daarom nam deze Engelsman de nachtboot om zich in de ochtend in Houten te kunnen melden. Volgens Palmer is het al weer twintig jaar geleden dat er nieuwe strooier ontworpen is. Zelf heeft hij al meer dan veertig jaar ervaring op deze markt en werkte hij eerder voor het Amerikaanse bedrijf Earthway. 'Wij brengen met deze Cresco een strooier op de markt met de beste prijs-kwaliteitsverhouding', zegt de bedenker van dit apparaat. Er zijn in totaal twaalf verschillende modellen gemaakt.

Italië

De hand geduwde strooier is geschikt om graszaad, mestkorrels, zand of zout te strooien. Het apparaat is ontworpen in Italië en de door Palmer bedachte Latijnse naam betekent 'ík groei'. Brilliant, volgens de Italiaanse designers, vertelde Palmer met enige trots. Dit nieuwe exemplaar zit vol innovaties. Zo bevindt zich in het hart van de strooier nieuwe schuifsysteemtechnologie. Door de gaten in dit systeem groter of kleiner te maken, kan de gebruiker nauwkeurig bepalen met welke snelheid hij wil strooien en welk bereik hij wil hebben. In de meegeleverde handleiding staat hoe je de machine kan afstellen. Uiteindelijk zal ervaring met het gebruik hier ook een rol in spelen. Palmer: 'Wij hebben dit systeem uitvoerig getest op een zelfgebouwde rolband om zo tot deze standaardwaardes voor het afstellen te komen. Uiteindelijk loopt niet iedereen in hetzelfde tempo en dus zal praktijkervaring mede de juiste afstelling moeten bepalen.'


De mogelijkheid om via dit schuifsysteem een zijde zelfs helemaal af te sluiten, is vooral handig voor de Engelse markt, waar de Cresco veel gebruikt wordt bij het onderhoud van zogenoemde lawns in grote tuinen. 'Als er bijvoorbeeld een bloemenperk naast een lawn ligt dat niet bestrooid mag worden, dan is deze optie een uitkomst', weet Palmer. Veel professionals zullen situaties herkennen waarin deze optie een uitkomst biedt.

Roertechnologie

In de Cresco bevindt zich ook innovatieve roertechnologie waardoor de materiaalstroom richting de uitgang verbeterd is en veel soepeler gaat. Het uit te strooien materiaal kan gemakkelijk via de grote trechter in de machine gedaan worden. De bediening is verder heel eenvoudig. Ergonomische handgrepen zorgen voor een goede grip. Het solide stangenstelsel en de aandrijving zijn van roestvrijstaal, waardoor een lang leven van deze machine gegarandeerd is.


'Hij rijdt heel soepel en geeft een prima strooibeeld'

Mark Timmerman van Prograss brengt uitsluitend de professionele nieuwe centrifugaal strooier in de RVS uitvoering, de Cresco 30, op de Nederlandse markt waar hij vooral gebruikt zal worden op golfbanen en sportvelden. De aanschafprijs is 685 euro. Tijdens de vakbeurs trok hij al de nodige aandacht van belangstellenden. 'Ik heb er zelf al achter gelopen en hij rijdt heel soepel en geeft een prima strooibeeld', zegt Timmerman. 'Bij Cresco werkten ze samen met een aantal ingenieurs om hun kennis te combineren met hun ervaring en expertise om een product van idee tot realiteit te brengen. Daarbij heeft Cresco een revolutie teweeggebracht in de manier waarop gebruikers het strooipatroon op hun strooiers eenvoudig kunnen aanpassen voor zeer uiteenlopende producten, mede door de twee verschillende zogenaamde sliders.'

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER