Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bezoekers Gras Innovatie Dag kunnen kennismaken met wals-zaaimachine van Josta

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 1 juni 2023
58 sec


Het bedrijf Josta Tuinmachines komt 8 juni vanuit Rheezerveen naar Utrecht om deel te nemen aan de Grasinnovatiedag. De specialist in tuinmachines neemt diverse machines mee, waaronder een wals-zaaimachine.


De accu-aangedreven wals-zaaimachine is van het Duitse merk Othmerding. Eigenaar Johan Stam: 'Deze machine is heel handig om bij te zaaien, niet alleen voor gazons, maar ook voor sportvelden. In Duitsland wordt hij al in verschillende voetbalstadions gebruikt.' Josta neemt een exemplaar mee naar Utrecht, zodat ook de Nederlandse markt kennis kan maken met dit apparaat. Afhankelijk van het gekozen type accu kan tot wel 2.500 vierkante meter bewerkt worden met een acculading. 'Heel handig is de eenvoudige ontkoppeling van de zaaimachine, zodat er ook alleen mee gewalst kan worden', zegt Stam.

Handprikrol

Van ditzelfde merk is een accu-aangedreven prikrol te bewonderen op sportpark Zuilen. Met een volgeladen accu is het mogelijk om 1.500 vierkante meter toplaag te beluchten. Stam: 'Het is een heel prettig apparaat om te bedienen en het kan zowel voor- als achteruit bewegen.' Van het huismerk Josta neemt Stam de handprikrol HPR50 mee. 'Met zijn 50 centimeter is deze 10 centimeter smaller dan de net genoemde accuvariant. De pennen zijn 1 centimeter langer. Bovendien heeft deze prikrol een gladde wals.' Deze handbediende prikrol verkoopt Stam veel aan hoveniersbedrijven.


Primeur

Een primeur in Utrecht is de compostroller. Het apparaat is net op de markt en door Stam zelf ontworpen. 'Compost is altijd plakkerig en lastig te verdelen. Dit apparaat zorgt voor een perfecte verdeling over het gazon en de grotere delen blijven achter in de rol.' De compostrol is ook geschikt om de veel gebruikte wormenmest te verspreiden.


Evenement: Gras Innovatie Dag
Locatie: Sportpark Zuilen in Utrecht
Datum: donderdag 8 juni 2023
Toegang: GRATIS
Website: www.grasinnovatiedag.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER