Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Aanbod voor greenkeepers: opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Chantal de Jong, dinsdag 20 juni 2023
114 sec


Aan golfbaanonderhoud worden steeds hogere eisen gesteld. Onder andere de zorg voor een vitale bodem en ecologisch beheer worden steeds belangrijker. Dat vraagt om professionals die weten wat er speelt én hoe ze dit samen met collega's moeten doorvoeren in hun werk. Na de zomer start HAS green academy weer met de opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper.


De opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper leert je alles over de opbouw van greens, tees en fairways en de ontwatering en beregening ervan. Hiermee kun jij zelfstandig aan de slag en leer je ook hoe je de hoofdgreenkeeper kunt ondersteunen. Tijdens de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Ook krijg je onder meer inzicht in het financieel management.
Ruben Vanderborght heeft de opleiding Hoofdgreenkeeper afgerond en zegt daar het volgende over: 'De opleiding Hoofdgreenkeeper is een aanrader voor iedereen die wil groeien als greenkeeper!' Oud-cursist Jannes Landkroon vult dit aan door aan te geven dat de HAS de plek is waar hij de basis leerde waarmee hij nu met passie zijn functie als hoofdgreenkeeper kan uitoefenen.
De deelnemers ronden de opleidingen af binnen een periode van circa vier maanden. Bij het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen ze hun diploma dat officieel erkend is door de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties.


Cursusleider Toine Hattink aan het woord

De inhoud van de cursussen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper wordt constant geoptimaliseerd. Volgens cursusleider Toine Hattink is dit belangrijk, omdat de praktijk op de golfbaan en het werk van de greenkeepers complex is. 'Het vak is technisch en organisatorisch moeilijker geworden en verandert voortdurend. Daar moeten we inhoudelijk recht aan doen met de cursussen. Met de NGA, NGF en de NVG hebben we altijd goed contact gehad over de doorontwikkeling van onze cursussen. Dat blijven we graag doen.'
Het is volgens Toine belangrijk om de opleidingen te volgen, om inzicht te krijgen in hoe de golfbaan zich verhoudt tot maatschappelijke vraagstukken. 'We moeten bijvoorbeeld verantwoordelijk omgaan met het waterbeheer en middelengebruik. Ook moeten we er tegelijkertijd voor zorgen dat spelers tevreden zijn en dat ondernemers nog steeds geld kunnen verdienen op een golfbaan.'
De opleidingen vinden beide plaats bij HAS green academy in Den Bosch en worden verzorgd door docenten van de HAS en door externe experts uit het vakgebied. 'We bieden praktijkgerichte cursussen aan, dus het is belangrijk dat we regelmatig naar buiten gaan,' aldus de cursusleider.
De opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper start 27 september en de opleiding Hoofdgreenkeeper start 10 oktober in Den Bosch. Meer informatie en het overzicht van het volledige cursusaanbod vind je op www.has.nl/gras.


Doorlopende leerlijn van Assistent-hoofdgreenkeeper naar Hoofdgreenkeeper

De opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper maken onderdeel uit van een lopende leerlijn. Deze leerlijn is ontwikkeld in samenwerking met IPC Groene Ruimte en is erkend door de brancheorganisaties NVG, NGF, NGA. Met deze constructie borgen we de kwaliteit en bieden we doorstroommogelijkheden.
Binnen de leerlijn is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen van greenkeeper, tot (assistent-) hoofdgreenkeeper en Expert Natuurgras.


Opleidingsagenda

HAS green academy heeft meerdere cursussen op de planning staan om jou verder te helpen in je professionele ontwikkeling. Bekijk het aanbod en schrijf je in:
Belichten van (sport)grassen - start 13 september
Assistent-hoofdgreenkeeper - start 27 september
Expert natuurgras - start 28 september
Hoofdgreenkeeper - start 10 oktober
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER