Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Smits Cloud Control geeft greenkeepers 24/7 inzicht in beregeningsinstallatie

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Raats, dinsdag 25 juli 2023
160 sec


Smits Veldhoven realiseert kostenbesparende, milieu-ontlastende efficiƫntieslag met ontwikkeling digitale managementtool

Smits Veldhoven is continu in ontwikkeling als het gaat om kwaliteit, innovatie en service. Daarvoor gebruikt het bedrijf nu ook het Industrial Internet of Things (IIoT). Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de remote managementtool Smits Cloud Control, die dit voorjaar is gelanceerd. Deze oplossing optimaliseert en verduurzaamt Smits' dienstverlening en verhoogt de bedrijfszekerheid van de beregeningsinstallatie bij de klant.

Persoonlijk dashboard van Smits Cloud Control
Persoonlijk dashboard van Smits Cloud Control

Met deze slimme technologie kan Smits realtime en op afstand volledige toegang tot een pompstation krijgen via tweewegcommunicatie. Zo kan vanaf iedere locatie snel, proactief en preventief service en onderhoud aan de klant worden geboden. De gebruiker bespaart hierdoor op de inzet Ć©n reiskosten van servicespecialisten. Ook wordt onnodige CO2-uitstoot voorkomen.

De ontwikkeling van Smits Cloud Control

Traditioneel ontving Smits Veldhoven storingsmeldingen van klanten, reactief en telefonisch. Michael Sanders van Smits Veldhoven schetst: 'Als het nachtelijke beregeningsprogramma niet heeft gelopen, ontdekt de greenkeeper dat pas als hij 's ochtends op de golfbaan aankomt. Pas dan wordt de storing bij ons serviceteam gemeld. Het gemiste programma kan niet overdag gedurende de openingstijd ingehaald worden. Vooral in droge periodes, zoals nu, kan een nacht zonder beregening voor schade aan het gras zorgen.' Na een melding reed het team van Smits vaak naar de klantlocatie om de gemelde storing te verhelpen. Soms werd er telefonische ondersteuning geboden als een klant met een hulpvraag belde.
Om het proces bij de storingsdienst te optimaliseren, ontwikkelde de Veldhovense specialist in watertechniek twee jaar geleden zelf een slimme applicatie waarmee de beregeningsinstallatie op afstand proactief kan worden inlezen, zowel door Smits Veldhoven als door de gebruiker zelf. De software is de afgelopen twee jaar uitgetest bij verschillende klanten. Inmiddels heeft Smits Cloud Control zich voldoende bewezen voor volledige toepassing.


Op afstand monitoren en besturen

Met Smits Cloud Control kan Smits Veldhoven werkende pompen, appendages en bijvoorbeeld temperatuur- en dieptesensoren monitoren en op afstand besturen. Dat gebeurt middels een programmeerbare logische besturing (PLC). Sanders verklaart: 'We loggen in het systeem in. Dan kunnen we aanpassingen verrichten aan het pompstation en historische data inzien zonder dat we daarvoor op locatie hoeven te zijn.' Op basis van de installatie bij de klant zorgt Smits Veldhoven voor een maatwerk-IIoT-oplossing. 'Smits werkt al jaren voornamelijk met vaste A-merken, zoals Grundfos, Danfoss en Rain Bird, en kan Smits Cloud Control dus compatibel maken voor elk segment dat wordt bediend.'


'Smits Cloud Control is een nieuwe manier van service. Dezelfde werkzaamheden worden verricht, maar dan op afstand'

Een PLC, geplaatst door Smits Veldhoven op een bestaande pompruimte bij een klant. De PLC wordt gekoppeld aan de aanwezige pompen, frequentieregelaars en sensoren.

Alarmering en slimme notificaties

Een pomp kan uitvallen door een technisch mankement of door lekkage. Mocht deze of een andere storing zich 's nachts voordoen, dan krijgt zowel Smits Veldhoven als de klant een slimme pushnotificatie binnen. 'Smits Veldhoven logt dan direct in op de serviceportal van de applicatie. We stellen een diagnose en grijpen op afstand in, zodat de pomp weer in bedrijf genomen kan worden.' Smits Veldhoven biedt een 24/7-storingsdienst aan; indien gewenst kan de klant de storing via de app ook zelf verhelpen. 'Mocht de ingreep het probleem niet verhelpen, dan kan de greenkeeper de pomp op afstand uit bedrijf nemen. Op basis van de gelogde data kan Smits Veldhoven een diagnose stellen en direct voorbereidingen treffen om zo snel mogelijk naar de locatie te gaan met de juiste onderdelen of om telefonisch ondersteuning te bieden bij het verhelpen van het probleem. Dit is een aanzienlijke optimalisering van onze 24/7-service. Onze servicespecialisten hoeven niet meer naar de locatie te gaan om het systeem uit te lezen en de storing te verhelpen. De klant kan via de mobiele app op afstand meekijken om te zien waar de storing zit en hoe wij de storing verhelpen.'
Door het loggen van data wordt een historie aangemaakt in het systeem. De klant ontvangt slimme notificaties voor een goed inzicht in de status van de installatie. Smits Veldhoven maakt gebruik van de historie om de onderhoudskosten te verlagen en het toekomstadvies te verbeteren.


'Iedereen maakt dankbaar gebruik van deze oplossing'

Michael Sanders

Winst en besparing

Met deze slimme tool zet Smits Veldhoven in op ontzorging, besparing op tijd en kosten en milieuwinst. 'Door problemen in korte tijd op te lossen, verlagen we de service- en onderhoudskosten', aldus Sanders. 'De proactieve herkenning van problemen zorgt bovendien voor meer bedrijfszekerheid voor baanmanagers en greenkeepers. Het risico daalt.'
Omdat er minder vaak mensen naar de locatie hoeven te worden gestuurd, kan Smits Veldhoven in minder tijd dezelfde werkzaamheden verrichten. En als er buiten werktijd een storing is, is het ook niet meer nodig dat er een greenkeeper naar de baan rijdt om de pomp te resetten of uit te zetten. Het aantal transportbewegingen wordt verlaagd, wat onnodige belasting van het milieu voorkomt.
Innovaties zoals IIoT zijn een onderdeel van moderne duurzame pompstations. Smits Cloud Control werd dan ook meteen omarmd door de hele organisatie en de klanten. 'Inmiddels maakt iedereen dankbaar gebruik van deze oplossing', zegt Sanders tot besluit.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER