Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Green Gala wordt een feest voor de hele sector

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, zaterdag 11 november 2023
183 sec


De voorbereidingen voor het tweede Green Gala zijn in volle gang en de diverse jury's zijn al druk bezig met de beoordeling van de genomineerden. Het jaarlijkse sectorfeest, met de verkiezing van de beste fieldmanager en greenkeeper en de beste studenten, is dit jaar op woensdag 22 november. De feestlocatie is wederom in 1931 Congrescentrum in 's Hertogenbosch.


Na de zeer geslaagde eerste editie van het Green Gala, hebben de vakbladen Greenkeeper en Fieldmanager besloten om ook dit jaar deze feestelijke bijeenkomst te verzorgen. Op deze dag worden onder andere de Fieldmanager of the Year, Greenkeeper of the Year, Fieldmanager Student of the Year (nieuw!) en Toro Greenkeeper Student of the Year gekozen. Met dit gala wil de organisatie een eerbetoon brengen aan alle vakmannen én vakvrouwen die in deze sector actief zijn.

Livestream

'Het moet ook dit keer weer een feest worden voor de hele sector,' zegt hoofdredacteur Hein van Iersel. Getooid met een feestelijke groene strik die elke bezoeker bij de ingang ontvangt, zullen de aanwezigen tijdens een liveshow horen wie de winnaars zijn. Niet alleen de aanwezigen in het congrescentrum kunnen dit rechtstreeks meemaken, maar ook mensen die het evenement thuis volgen via een livestream. Deze hybrideopzet was afgelopen keer een groot succes en de organisatie hoopt dat dit jaar te overtreffen. Dagvoorzitter Joris van Meel is weer ingehuurd om dit gala met veel enthousiasme te presenteren.


'Wij willen met de studentverkiezingen jongeren ook uitdagen om zich met elkaar te meten'

Het is alweer de tiende keer dat de Greenkeeper of the Year gekozen wordt en de dertiende keer dat iemand zich Fieldmanager of the Year mag gaan noemen. De Toro Greenkeeper Student of the Year beleeft zijn zesde editie en de verkiezing van de Fieldmanager Student of the Year is dit jaar een primeur. 'Er lopen zoveel talenten rond in deze sector, dat het eigenlijk gek was dat deze verkiezing nog niet bestond,' verklaart Van Iersel de toevoeging van deze nieuwe prijs. 'Wij willen met de studentverkiezingen jongeren ook uitdagen om zich met elkaar te meten.'

Event Sponsor

Het Green Gala biedt bedrijven uit de sector de kans om tegen een aantrekkelijk bedrag Event Sponsor te worden van de uitreiking op 22 november en met maximaal vier relaties een feestelijk uitstapje te maken. De vaste sponsoren ICL, Jean Heybroek, Toro, Expo-Line, Wiedenmann en DLF zijn sowieso van de partij. Van Iersel: 'Ik denk dat de sector deze bedrijven ontzettend dankbaar moeten zijn. Zonder hen zouden we het event en de uitreiking van de awards niet kunnen organiseren. Bijzonder is ook dat deze sponsors allemaal langjarig betrokken zijn bij het event. Jean Heybroek, ICL en DLF zijn al vanaf het prille begin sponsor van de awards.'


Jury

Voor elke titel is een aparte jury actief. Zij kiezen uiteindelijk de winnaars op basis van vragenlijsten en werkbezoeken. Jannes Landkroon (voorzitter NGA), Bruno Steels (golfbaanarchitect), Philippe Mallaerts (ondervoorzitter Greenkeeper Association Belgium), William Boogaarts (De Enk Groen & Golf) en Alexander de Vries (De Ridder) vormen de jury voor de verkiezing van de Greenkeeper of the Year 2023. Wie zich Toro Greenkeeper Student of the Year 2023 mag noemen, wordt bepaald door Liset van Pinxteren (IPC Groene Ruimte), Toine Hattink (HAS green academy) en Frank Klaver (NGA). Deze studentverkiezing verzorgt NWST namens de NGA.


De nieuwe Fieldmanager of the Year wordt verkozen door de jury die bestaat uit Pleun Lok, Sjaak Groen, Piet Kranendonk (ASC Sports & Water), Marcel Bouwmeester (Vereniging Sport en Gemeenten, gemeente Utrecht) en ten slotte Marjo Hoek (gemeente Amsterdam). Johan van Apeldoorn (IPC Groene Ruimte), Toine Hattink (HAS green academy) en Jacco Meijerhof (Hofmeijer Voorst) bepalen tot slot wie de eerste Fieldmanager Student of the Year wordt.

Genomineerden

De genomineerden voor de verschillende awards worden de komende tijd voorgesteld op de websites van Greenkeeper en Fieldmanager en in de eerstvolgende magazines. Op de websites verschijnen niet alleen de verhalen, maar ook korte video's van de kandidaten.


Studiereis voor alle winnaars

Vast onderdeel van de award is een studiereis die door sponsor ICL is geïnitieerd. Voor deze trip worden alle winnaars van de vier awards uitgenodigd. Gebruik is om in ongeveer drie dagen zowel een prestigieuze golfbaan, als een bijzonder voetbalstadion te bezoeken. In 2022 was de bestemming bijvoorbeeld de home base van de Solheim Cup en het stadion van FC Sevilla. In het verleden zijn de winnaars al naar tal van bestemmingen geweest, (voor de oorlog) zelfs naar Kiev. De bestemming dit jaar is nog niet voor honderd procent zeker, maar zal waarschijnlijk richting Portugal gaan.


Meer informatie

Op de speciale website green-gala.nl is alle informatie over dit event te vinden. Naast informatie over de genomineerden, de awards, de jury en de statuten, is een eregalerij met oud-winnaars op deze website geplaatst.

Aanmelden

Aansluitend op de uitreikingen is er een borrel en walking dinner voor alle aanwezigen. Hierbij zijn alle genomineerden aanwezig, sponsoren, juryleden en vertegenwoordigers van de verschillende brancheorganisaties.
Aanmelden voor het Green Gala kan via dit formulier. De kosten voor het bezoeken van het Green Gala zijn €195 ex. BTW.

Live stream
De uitreiking vindt plaats in 's Hertogenbosch, maar je kunt het Green Gala ook gratis online volgen. Via dit inschrijfformulier ben je verzekerd van (gratis) online toegang bij de uitreiking Toro Student Greenkeeper of the Year, Greenkeeper of the Year, Fieldmanager Student of the Year en Fieldmanager of the Year. Het programma voor de uitreiking begint om 16:00 uur.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER