Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Dit is echt de topper'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 25 oktober 2023
81 sec


Deze fraaie zonsopkomst is vastgelegd door greenkeeper Erwin Kruissink, op een septemberdag om half acht in de ochtend. De locatie is hole 3 van Golfpark De Breuninkhof.


'Ik begin 's ochtends altijd met het maaien van de greens en hoe verder je naar achteren komt, hoe mooier het wordt. Zeker als de zon opkomt op het baangedeelte achter het clubhuis', legt hij uit. Op de bewuste ochtend maakte hij een tiental foto's van de zonsopkomst. Hij koos dit exemplaar om in te sturen naar de redactie.

Vuurrood

'Dit is echt de topper van de foto's die ik die dag maakte', benadrukt hij. Hij fotografeert graag de momenten waarop er dauw boven de baan hangt of de lucht vuurrood kleurt. September is daarvoor een uitgelezen maand. 'Ik doe het vooral voor mijzelf, om het moment vast te leggen.' Soms zet hij een foto op Facebook; hij krijgt dan rond de twintig duimpjes. 'Dat is natuurlijk ook best leuk', zegt hij nuchter. Daarnaast stuurt hij weleens een foto naar de golfclub of het kantoor van zijn werkgever HGM. 'Ik weet eigenlijk niet of ze er iets mee doen, maar dat maakt me ook niet zoveel uit.'


Fotograferen doet Kruissink sinds hij in het bezit is van een smartphone en op de golfbaan werkt. 'Het is geen uitgesproken hobby van mij en ik loop ook niet de hele dag met een camera om mijn nek. Ik doe het puur als zich een mooi moment aandient.' Deze septemberdag was dus zo'n moment.

Twintig jaar

Voordat Kruissink startte als greenkeeper, werkte hij in de bedrijfsverzorging. Dit betekende dat hij inviel op boerderijen voor vakantie vierende boeren. 'Ik woonde aan de andere kant van de recreatieplas in Bussloo en las destijds een advertentie van de golfbaan in het plaatselijke weekblad. Zo ben ik in het vak gerold.' Hij doet het werk inmiddels twintig jaar en als alles blijft zoals het nu is, tekent hij graag voor nog eens twintig jaar op De Breuninkhof. 'Je kunt natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar het werk bevalt mij prima. Zoals het nu gaat, hou ik het nog wel jaren vol.'


Er zullen zich de komende jaren nog vaker fotogenieke momenten aandienen op deze golfbaan, die hij dan met zijn telefoon zal vastleggen. Het is wel de vraag wie deze toekomstige foto's te zien krijgen. De hier afgebeelde foto deelt hij in elk geval graag via dit vakblad, waarvan hij zelf al jaren een trouwe lezer is.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Paul van Binsbergen
woensdag 25 oktober 2023
In 1woord geweldig.
Ook de locatie golfbaan de Breuninkhof is een genot om te zien hoeveel liefde de greenkeepers hebben voor het vak.
Niek Buijssen
donderdag 26 oktober 2023
Schitterend Erwin !

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER